E-mailprocedure : Verzoek van het lid Kuiken om een schriftelijke reactie minister VWS inzake vaccinatie strategie en recent verschenen artikel in NRC: uw reactie uiterlijk hedenmiddag om 16.00 uur

De vergadering is geweest

28 januari 2021
16:00 uur
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Hierbij leg ik voor u het verzoek van het lid Kuiken (PvdA) om namens de commissie een schriftelijke reactie te vragen aan de minister voor VWS over het bericht in NRC ( https://t.co/iBvFTIn8X5?ssr=true ) dat Jaap van Delden, verantwoordelijk voor het Rijksvaccinatieprogramma van het RIVM, stelt dat er 750.0000 vaccins zijn binnengekomen waarvan er nauwelijks 185.000 zijn gebruikt. Graag een reactie hoe dit zich verhoudt tot uitspraken van minister de Jonge dat alle doses in Nederland of in een bovenarm zitten of zijn ingepland, en wat dit betekent voor de vaccinatiestrategie.

U wordt verzocht uiterlijk donderdag 28 januari 2021, om 16.00 uur aan te geven of u hiermee kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.

Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Met vriendelijke groet,
Esmeijer, M.E.
plaatsvervangend griffier GC Sociaal en Financieel Tweede Kamer der Staten-Generaal

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Kuiken om een schriftelijke reactie minister VWS inzake vaccinatie strategie en recent verschenen artikel in NRC: uw reactie uiterlijk hedenmiddag om 16.00 uur.

    Te behandelen:

    Loading data