E-mailprocedure : Verzoek om brief minister SZW inzake werkgarantie

De vergadering is geweest

26 januari 2021
18:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hieronder treft u een verzoek van het lid Gijs van Dijk (PvdA) om de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om een brief te vragen inzake de inspanningen rondom de werkgarantie en deze brief nog voor het debat over de uitbreiding van het steunpakket voor bedrijven a.s. donderdag 28 januari 2021 aan de Kamer te doen toekomen.
 
Graag verneem ik uiterlijk hedenmiddag dinsdag 26 januari om 18.00 uur of u met verzoek kunt instemmen*. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.
Met vriendelijke groet,
Iris van Tilburg
Adjunct-griffier
Vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Wolters, E. <e.wolters@tweedekamer.nl>
Verzonden: dinsdag 26 januari 2021 11:30
Aan: Commissie SZW <cie.szw@tweedekamer.nl>
Onderwerp: verzoek Gijs van Dijk (PvdA) brief minister SZW
 
Beste griffie,
 
Graag zou ik, via een emailprocedure, namens Gijs van Dijk (PvdA) de minister SZW willen vragen om een overzicht te ontvangen van alle inspanningen rondom, de in augustus 2020 toegezegde, werkgarantie. Verder zouden we graag zien hoeveel budget er al is uitgegeven en hoeveel mensen er ondertussen al gebruik hebben gemaakt van deze werkgarantie. Dit overzicht zouden wij dan graag voor het debat over het steunpakket van aanstaande donderdag willen ontvangen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Elwin Wolters
Politiek medewerker & voorlichter SZW Tweede Kamerfractie Partij van de Arbeid
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om brief minister Sociale Zaken en Werkgelegenheid inzake werkgarantie

    Te behandelen:

    Loading data