E-mailprocedure : E-mailprocedure planning van werkzaamheden

De vergadering is geweest

22 januari 2021
14:00 uur
Aan de (plv) leden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken,
 
Geachte leden,
 
Naar aanleiding van de demissionaire status van het kabinet zal er een extra procedurevergadering van uw commissie plaatsvinden op woensdag 27 januari 2021 van 11.30 tot uiterlijk 13.00 uur over het al dan niet controversieel verklaren van zaken die bij uw commissie aanhangig zijn. De agenda voor deze extra PV zal u zo snel mogelijk bereiken. De reguliere PV van uw commissie die gepland staat voor donderdag 28 januari komt hiermee te vervallen.
 
Vooruitlopend op de extra PV wordt in onderhavige emailprocedure aan u voorgelegd of de activiteiten van uw commissie die voor de komende weken gepland staan al dan niet doorgang kunnen vinden.

De komende weken staan de volgende activiteiten op de agenda van uw commissie:

1. Inbreng schriftelijk overleg Besluit publiekrechtelijk afdwingbare financiële bijdragen (33118-173) (di 26/1)
2. Technische briefing door de Algemene Rekenkamer over onderzoek algoritmes bij de rijksoverheid (videoverbinding) (di 26/1)
3. Inbreng schriftelijk overleg Maatschappelijke meerwaarde rijksvastgoed (31490-293) (do 28/1)
4. WGO Wijziging van de Woningwet ivm evaluatie (35517) (do 28/1)
5. NO Advies Raad van State over ministeriële verantwoordelijkheid (ma 8/2)

Ik verzoek u om uiterlijk vrijdagmiddag 22 januari 2021 te 14.00 uur (gelieve met een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht) per commissieactiviteit aan te geven of uw fractie deze wilt laten doorgaan of tot nader order wilt uitstellen.
Dit betreft dus nog geen besluitvorming over het al dan niet controversieel verklaren van onderwerpen.
Spoedig na de reactietermijn van deze e-mailprocedure* zal ik u informeren over de uitkomst.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende: 4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Charles Roovers
Plaatsvervangend griffier
Griffier van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    E-mailprocedure planning van werkzaamheden

    Te behandelen:

    Loading data