E-mailprocedure : E-mailprocedure planning van werkzaamheden

De vergadering is geweest

18 januari 2021
14:00 uur
Van: Commissie BiZa <cie.biza@tweedekamer.nl>
Verzonden: maandag 18 januari 2021 09:13
Aan: GC-Commissie-BiZa <GC-Commissie-BiZa@tweedekamer.nl>
Onderwerp: E-mailprocedure planning van werkzaamheden
 
Aan de (plv) leden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken,
 
Geachte leden,
 
Naar aanleiding van het vrijdag jl. aangeboden ontslag van het kabinet, ontvangt u in overleg met uw commissievoorzitter, deze e-mailprocedure. Hierin wordt aan u voorgelegd of de activiteiten van uw commissie die voor de komende week staan gepland al dan niet doorgang kunnen vinden. Deze e-mailprocedure zal in afwachting van het proces van controversieel verklaren van onderwerpen door de commissies resp. de Kamer, in iedere commissie worden uitgezet. Over dit proces volgt spoedig meer informatie.

De komende week staan vijf activiteiten op de agenda van uw commissie:

1. technische briefing door AIVD en MIVD inzake tijdelijke regeling verdere verwerking bulkdatasets Wiv 2017 (29924-204) (woe 20/1)
2. inbreng verslag wetsvoorstel Wijziging van de Wet financiering politieke partijen in verband met de evaluatie van deze wet (Evaluatiewet Wfpp) (don 21/1)
3. inbreng verslag wetsvoorstel Wijziging van de Kieswet in verband met de definitieve invoering van het nieuwe stembiljet voor kiezers buiten Nederland (35670) (don 21/1)
4. inbreng schriftelijk overleg Politieke ambtsdragers met een beperking: hoe faciliteren we de toekomst? (24170-240) (don 21/1)
5. inbreng feitelijke vragen tbv van verslag over Wijziging van de begrotingsstaat van het gemeentefonds (B) voor het jaar 2021 (Incidentele suppletoire begroting inzake coronamaatregelen) (35679) (don 21/1)

Ik verzoek u om uiterlijk hedenmiddag 14.00 uur (gelieve met een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht) per commissieactiviteit aan te geven of uw fractie deze wilt laten doorgaan of tot nader order wilt uitstellen.
Dit betreft dus nog geen besluitvorming over het al dan niet controversieel verklaren van onderwerpen.
Spoedig na de reactietermijn van deze e-mailprocedure* zal ik u informeren over de uitkomst.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende: 4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Charles Roovers
Plaatsvervangend griffier
Griffier van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    E-mailprocedure planning van werkzaamheden

    Te behandelen:

    Loading data