E-mailprocedure : [ E-MAILPROCEDURE ] - Voorstel van de leden Bruins en Omtzigt om een kabinetsreactie te vragen op brieven van BBW en VNG vóór het plenaire debat

De vergadering is geweest

18 januari 2021
9:00 uur
Commissie: Financiën
UITKOMST E-MAILPROCEDURE

Geachte leden,
 
In het kader van deze e-mailprocedure hebben de volgende fracties hun instemming betuigd met het voorstel dat de leden Bruins (ChristenUnie) en Omtzigt (CDA) hadden gedaan:
 
                VVD, D66, PvdA, SGP en 50PLUS.
 
De overige fracties hebben niet gereageerd.
 
Het voorstel, dat ertoe strekte de staatssecretaris van Financiën om een reactie te vragen op een brief van de BBW en een publicatie van de VNG, is derhalve aangenomen.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
----------------------------------------------------------

Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën
 
Geachte leden,
 
In het hieronder opgenomen bericht hebben de leden Bruins (ChristenUnie) en Omtzigt (CDA) voorgesteld om een kabinetsreactie te vragen op twee publicaties, te ontvangen vóór het plenaire debat over het aftreden van het kabinet en het verslag van de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag.
Het voorstel ziet op een brief van de Beroepsvereniging van bewindvoerders WSNP (zie de bijlage; tevens opgenomen in Parlis) en een bericht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (zie https://vng.nl/nieuws/gemeenten-willen-inwoners-toeslagenaffaire-snel-helpen).
 
Mede namens de voorzitter van uw commissie verzoek ik u mij uiterlijk aanstaande maandag, 18 januari 2021 om 9.00 uur, te laten weten of u instemt met het voorstel tot het vragen van een kabinetsreactie (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht).
Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
 
Van: Bruins, E. 
Verzonden: zaterdag 16 januari 2021 11:52
Aan: Weeber, S. 
CC: Omtzigt, P.H. 
Onderwerp: Verzoek tot kabinetsreactie op brief BBW
 
Beste Sander,
 
Ik wil, mede namens collega Omtzigt, de Commissie Financien voorstellen een schriftelijke reactie van het kabinet te vragen op 1) de brief van de BBWsnp aan de Belastingdienst en 2) de VNG-reactie (zie linkjes hieronder), voorafgaand aan het debat over het aftreden van het kabinet en het rapport van de Commissie van Dam.
 
Met hartelijke groet,
Eppo Bruins

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van de leden Bruins en Omtzigt om een kabinetsreactie te vragen op brieven van BBW en VNG vóór het plenaire debat

    Te behandelen:

    Loading data