E-mailprocedure : [ E-MAILPROCEDURE ] - Besluitvorming over commissieactiviteiten FIN in de periode van 18 t/m 25 januari

De vergadering is geweest

18 januari 2021
12:00 uur
Commissie: Financiën
UITKOMST E-MAILPROCEDURE

Geachte leden,
 
Via een e-mailprocedure heb ik u namens de voorzitter van uw commissie een aantal voorstellen voorgelegd teneinde te komen tot besluitvorming over het al dan niet laten doorgaan van vijf commissieactiviteiten in de periode van 18 t/m 25 januari.
 
Reacties op de voorstellen zijn ontvangen van de fracties van:
 
                VVD, PVV, D66, GroenLinks, SP, ChristenUnie, PvdD en 50PLUS
 
Zonder voorbehoud of opmerking is met de voorstellen ingestemd door de fracties van VVD, PVV, D66, ChristenUnie en 50PLUS.
Hieruit moet worden geconcludeerd dat alle voorstellen de steun hebben van een meerderheid van de commissie en derhalve zijn aangenomen.
 
De fracties van GroenLinks, SP en PvdD hebben in hun reacties opmerkingen gemaakt over het algemeen overleg Belastingontwijking, dat is gepland op donderdag 21 januari, ten aanzien waarvan het voorstel luidde om dit tot nader order uit te stellen.
GroenLinks heeft opgemerkt voor uitstel van het AO te zijn, maar het wel te beschouwen als een prioritaire activiteit die op termijn alsnog zou moeten worden uitgevoerd; de SP heeft uitgesproken dit AO aanstaande donderdag graag te willen laten doorgaan; de PvdD heeft in haar reactie vermeld in te stemmen met uitstel van het AO, waarbij een verwijzing is gemaakt naar een plenaire wetsbehandeling, die op dezelfde dag is voorzien.
 
Gelet op het voorgaande zal het genoemde algemeen overleg van 21 januari worden uitgesteld, blijven de twee schriftelijke inbrengen van 20 resp. 21 januari gehandhaafd, zal het rondetafelgesprek van 20 januari worden uitgevoerd in digitale vorm en zal het gesprek op 25 januari ongewijzigd doorgang vinden.
 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
-------------------------------------------------------

Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën

 
Geachte leden,
 
Naar aanleiding van het aftreden van het kabinet zal een proces worden voorbereid voor het controversieel verklaren van aanhangige zaken. Vooruitlopend op die exercitie is aan de commissiegriffiers gevraagd om, in afstemming met hun commissievoorzitters, de commissies door middel van e-mailprocedures te laten besluiten over het al dan niet laten doorgaan van commissieactiviteiten in de komende week (18 – 22 januari).
 
Namens uw voorzitter leg ik u hierbij dan ook de vraag voor of u de hieronder genoemde activiteiten van de commissie Financiën wenst te laten doorgaan. Deze vraag heeft betrekking op vier activiteiten in de komende week, alsmede op een activiteit op maandag 25 januari, ten aanzien waarvan het wenselijk is (ook) op korte termijn te vernemen of de commissie deze wil handhaven.
Namens uw voorzitter heb ik ten aanzien van iedere activiteit een voorstel gedaan.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk maandag 18 januari 2021 om 12.00 uur per activiteit te laten weten of uw fractie deze wenst te laten doorgaan of tot nader order wil uitstellen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Graag ontvang ik één reactie per fractie.
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.
 
NB: in deze procedure over activiteiten is dus geen besluitvorming aan de orde over het (wel of niet) controversieel verklaren van aanhangige zaken.

wo 20-01-2021 14.00 uur Inbreng feitelijke vragen Beleidsdoorlichting Deelnemingenbeleid -
voorstel: Doorgang laten vinden
wo 20-01-2021 16.30-19.15 uur Openbaar rondetafelgesprek studiegroepen begrotingsruimte en interbestuurlijke en financieel verhoudingen -
voorstel: Doorgang laten vinden in de vorm van een videovergadering (mits uit voorafgaande inventarisatie blijkt dat ten minste vijf Kamerleden zullen deelnemen)
do 21-01-2021 10.00-13.00 uur Algemeen overleg Belastingontwijking -
voorstel: Tot nader order uitstellen
do 21-01-2021 14.00 uur Inbreng schriftelijk overleg Voorhang Uitvoeringsbesluit Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen (UB Awir) -
voorstel: Doorgang laten vinden
ma 25-01-2021 14.00-15.00 uur Gesprek met de Autoriteit Persoonsgegevens over het onderzoek "Belastingdienst/Toeslagen - De verwerking van de nationaliteit van aanvragers van kinderopvangtoeslag.” -
voorstel: Doorgang laten vinden (mits uit voorafgaande inventarisatie blijkt dat ten minste vijf Kamerleden zullen deelnemen)
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën