E-mailprocedure : Verzoek van het lid Hijink (SP) om de minister van VWS om een reactie te vragen op het bericht: 'Pfizer gaat voorlopig minder vaccins leveren; gevolgen nog onduidelijk'

De vergadering is geweest

18 januari 2021
12:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Hierbij ontvangt u het verzoek van het lid Hijink (SP) om namens de commissie de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te verzoeken om per ommegaande een reactie aan de Kamer te sturen op het bericht ‘Pfizer gaat voorlopig minder vaccins leveren; gevolgen nog onduidelijk’. Tevens wordt verzocht in deze reactie specifiek in te gaan op het effect hiervan op het vaccineren van ouderen. Zie onderstaand e-mailbericht voor het volledige verzoek.
 
U wordt verzocht uiterlijk maandag januari 2021, om 12.00 uur aan te geven of u hiermee kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA

*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Hijink, M. 
Verzonden: vrijdag 15 januari 2021 16:11
Aan: Commissie VWS <cie.vws@tweedekamer.nl>
CC: 
Onderwerp: Reactie op vertraging leveringen Pfizer
 
Beste Griffie,
 
De SP wil graag een reactie van de minister van vws op onderstaand bericht. We willen weten wat het effect is op het vaccineren van ouderen in onze samenleving.
https://nos.nl/l/2364543
 
Wilt u dit voorleggen aan de verschillende fracties?
 
Mvg
Maarten Hijink SP

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Hijink (SP) om de minister van VWS om een reactie te vragen op het bericht: 'Pfizer gaat voorlopig minder vaccins leveren; gevolgen nog onduidelijk'

    Te behandelen:

    Loading data