E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Voorstel om wetsvoorstel Verbod op dienstverrichting door derdelandverzekeraars (35599) aan te melden als hamerstuk

De vergadering is geweest

19 januari 2021
12:00 uur
Commissie: Financiën
Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën
 
Geachte leden,
 
In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties gereageerd op het voorstel om het wetsvoorstel Verbod op dienstverrichting door derdelandverzekeraars (35599) aan te melden als hamerstuk: VVD, PVV, CDA, 50PLUS. Geen van de fracties heeft bezwaar gemaakt tegen het aanmelden van dit wetsvoorstel als hamerstuk. Deze boodschap zal aan de griffie plenair worden overgebracht.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën
 
Van: Commissie Financiën
Verzonden: vrijdag 15 januari 2021 16:29
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Voorstel om wetsvoorstel Verbod op dienstverrichting door derdelandverzekeraars (35599) aan te melden als hamerstuk
 
Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën
 
Geachte leden,
 
In de procedurevergadering van donderdag 14 januari is besloten om het wetsvoorstel Verbod op dienstverrichting door derdelandverzekeraars (35599) aan te melden voor plenaire behandeling. Enkele fracties lieten in de procedurevergadering weten dat dit voorstel wat hen betreft als hamerstuk aan de plenaire agenda kan worden toegevoegd. Besloten is om per e-mail voor te leggen of dit voorstel mogelijkerwijs op bezwaren stuit bij een van de niet aanwezige fracties.
 
Ik verzoek u uiterlijk dinsdag 19 januari 2021 om 12.00 uur te reageren indien u bezwaar hebt tegen het toevoegen van dit wetsvoorstel aan de plenaire agenda als hamerstuk (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.* Van fracties die niet reageren wordt aangenomen dat zij geen bezwaar hebben tegen aanmelden als hamerstuk. Overigens blijft ook na agendering als hamerstuk de mogelijkheid bestaan om een wetsvoorstel te ‘onthameren’.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel om wetsvoorstel Verbod op dienstverrichting door derdelandverzekeraars (35599) aan te melden als hamerstuk

    Te behandelen:

    Loading data