E-mailprocedure : Stuiten van de voorhangperiode met een week

De vergadering is geweest

22 oktober 2020
14:00 uur
Van: Commissie J&V 
Verzonden: donderdag 22 oktober 2020 15:43
Aan: GC-Commissie-J&V 
Onderwerp: J&V:SPOED: UITKOMST E-MAILPROCEDURE: stuiten van de voorhangperiode met een week!
 
Geachte (plv)leden van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid,
 
Graag deel ik u mede dat onderstaand verzoek wordt gesteund door een meerderheid uit uw commissie.
Er zal een brief namens u worden gestuurd aan de minister voor VWS met het verzoek de voorhangtermijn met een week te verlengen en te doen eindigen op vrijdag 30 oktober 2020.
 
Met vriendelijke groet,
Mr Patricia F.L.M. Tielens-Tripels 
Adjunct-griffier van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid

Van: Commissie J&V
Verzonden: dinsdag 20 oktober 2020 13:50
Aan: GC-Commissie-J&V
Onderwerp: J&V:SPOED: E-MAILPROCEDURE: stuiten van de voorhangperiode met een week!

 
Geachte leden van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid,
 
Afgelopen vrijdag aan het begin van het herfstreces is aan u het ontwerpbesluit aangeboden, houdende vaststelling van de veilige afstand, bedoeld in artikel 58f, tweede lid, van de Wet publieke gezondheid (Tijdelijk besluit veilige afstand), zoals dat artikel wordt ingevoegd bij inwerkingtreding van de Tijdelijke wet maatregelen covid-19 (Kamerstukken 35526). De voorlegging geschiedt in het kader van de wettelijk voorgeschreven voorhangprocedure (artikel 58f, tweede lid, van de Wet publieke gezondheid) en biedt uw Kamer de mogelijkheid zich uit te spreken over het ontwerpbesluit voordat het aan de Afdeling advisering van de Raad van State zal worden voorgelegd en vervolgens zal worden vastgesteld. Op grond van de aangehaalde bepaling(en) geschiedt de voordracht aan de Koning ter verkrijging van het advies van de Afdeling advisering van de Raad van State over het ontwerpbesluit niet eerder dan een week nadat het ontwerpbesluit aan beide Kamers der Staten-Generaal is overgelegd.
 
Aangezien het deze week herfstreces is en ¾ van de voorhangperiode buiten het reces dient te vallen stelt uw voorzitter voor de termijn met een week te verlengen en de voorhang te doen eindigen op vrijdag 30 oktober 2020.
 
Kunt u uiterlijk donderdag 22 oktober te 14.00 uur aangeven of u instemt met het voorstel de voohangperiode met een week te verlengen.
 
 
Met vriendelijke groet, 
 
Mr Patricia F.L.M. Tielens-Tripels
Adjunct-griffier van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Ontwerpbesluit houdende vaststelling van de veilige afstand, bedoeld in artikel 58f, tweede lid, van de Wet publieke gezondheid (Tijdelijk besluit veilige afstand)

    Te behandelen:

    Loading data