E-mailprocedure : [ E-MAILPROCEDURE ] - Voorstel van het lid Omtzigt (CDA) tot uitstel van het gesprek met de Autoriteit Persoonsgegevens op 15 oktober

De vergadering is geweest

14 oktober 2020
10:00 uur
Commissie: Financiën
UITKOMST E-MAILPROCEDURE:

Geachte leden,
 
Het voorstel van de heer Omtzigt namens de CDA-fractie, dat al was gesteund namens de VVD-fractie, tot uitstel van het voor morgen geplande gesprek met de Autoriteit Persoonsgegevens heeft tot de volgende reacties geleid:
 
Steun voor uitstel is uitgesproken namens de fracties van PVV, GroenLinks en ChristenUnie.
Namens de fracties van D66 en SP is uitgesproken dat wat hen betreft het gesprek zou kunnen doorgaan.
 
Geconcludeerd kan worden dat een meerderheid het voorstel tot uitstel steunt en dat het voorstel dus is aangenomen.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

Van: Commissie Financiën <cie.fin@tweedekamer.nl>
Verzonden: dinsdag 13 oktober 2020 10:39
Aan: GC-Commissie-FIN <GC-Commissie-FIN@tweedekamer.nl>
CC: Commissie Financiën <cie.fin@tweedekamer.nl>
Onderwerp: [ E-MAILPROCEDURE ] - Voorstel van het lid Omtzigt (CDA) tot uitstel van het gesprek met de Autoriteit Persoonsgegevens op 15 oktober
 
Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën,
 
Geachte leden,
 
Namens uw voorzitter leg ik u ter besluitvorming het voorstel van de heer Omtzigt (zie zijn bericht hieronder) voor; hij stelt voor het op donderdag 15 oktober geplande gesprek met de Autoriteit Persoonsgegevens over het onderzoek "Belastingdienst/Toeslagen - De verwerking van de nationaliteit van aanvragers van kinderopvangtoeslag” (15 tot 16 uur) uit te stellen.
Voor dat voorstel heeft mevrouw Lodders inmiddels al steun uitgesproken.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op morgen, woensdag 14 oktober 2020, om 10.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
Deze reactietermijn maakt het mogelijk dat u desgewenst de informatie uit de persconferentie van het kabinet van vanavond over maatregelen ter bestrijding van het coronavirus in uw oordeel kunt betrekken.
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën