E-mailprocedure : Verzoek van het lid Ploumen (PvdA) om een brief te ontvangen inzake de overschrijding van signaalwaardes van het corona dashboard

De vergadering is geweest

14 september 2020
12:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Zie onderstaand voorstel van het lid Ploumen (PvdA) om de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te verzoeken om voor aanstaande woensdag een brief te sturen met een reactie op het gegeven dat vandaag twee signaalwaardes van het corona dashboard zijn overschreden, en daarnaast een reactie op berichtgeving uit Follow the Money d.d. 11 september 2020. Zie onderstaande mail voor het volledige verzoek.
 
U wordt verzocht uiterlijk maandag 14 september 2020, om 12.00 uur aan te geven of u met dit voorstel kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
 
Spoedig na de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Met vriendelijke groet,
Harmanda  Post
Griffier commissie VWS
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
Van: Ploumen, L.
Verzonden: vrijdag 11 september 2020 20:53
Aan: Commissie VWS ; Post H.
Onderwerp: Emailprocedure
 
Goedenavond, graag zou de PvdA voor as woensdag een brief ontvangen van de minister van VWS, met een reactie op het gegeven dat vandaag twee signaalwaardes van het CoronaDashboard zijn overschreden, en een reactie op dit bericht: 
 
https://www.ftm.nl/artikelen/coronatesten-belangen-arts-microbiologen?share=7aSk%2FgSuj4xZCdNC6wTu1zvwO21AgyIM7oYKJWEsCsTir0qVj0n4%2BYXPxBv61Q%3D%3D
Graag steun van de collega’s voor dit verzoek! 
 
Lilianne Ploumen
Tweede Kamerlid PvdA 
woordvoerder Buitenlandse Zaken, Curatieve Zorg, SheDecides
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Ploumen (PvdA) om een brief te ontvangen inzake de overschrijding van signaalwaardes van het corona dashboard

    Te behandelen:

    Loading data