E-mailprocedure : Verslag van een schriftelijk overleg over het ontwerpbesluit tot inwerkingtreding van artikel XXII van de Overige fiscale maatregelen 2018

De vergadering is geweest

4 juni 2020
18:00 uur
Commissie: Financiën
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
Er zijn geen fracties die in reactie op deze e-mailprocedure hebben aangegeven niet in te kunnen stemmen met het voorstel het Verslag van een schriftelijk overleg over het ontwerpbesluit tot inwerkingtreding van artikel XXII van de Overige fiscale maatregelen 2018 voor kennisgeving aan te nemen.
 
Dat betekent dat bovenstaande brief voor kennisgeving zal worden aangenomen.
 
 
Met vriendelijke groet,
Jeroen Freriks
Adjunct-griffier commissie Financiën en commissie SZW
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
Gisteren is het Verslag van een schriftelijk overleg over het ontwerpbesluit tot inwerkingtreding van artikel XXII van de Overige fiscale maatregelen 2018 aan de agenda van de procedurevergadering van vanochtend toegevoegd, waarbij u in overweging is gegeven deze brief voor kennisgeving aan te nemen. Zie de mail hieronder. In de procedurevergadering van vandaag is besloten dat in verband met de korte termijn waarop dit stuk aan de Kamer is gezonden, leden tot uiterlijk morgen de gelegenheid krijgen aan te geven dat zij niet kunnen instemmen met voorstel deze brief voor kennisgeving aan te nemen
 
Ik verzoek u mij daarom het uiterlijk morgen, donderdag 4 juni 2020 om 18.00 uur te laten weten als u niet kunt instemmen met het voorstel deze brief voor kennisgeving aan te nemen.
 
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van de e-mailprocedure.*
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

 
 
 
Met vriendelijke groet,
Jeroen Freriks
Adjunct-griffier commissie Financiën en commissie SZW
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Agendapunten

  1. 1

    Antwoorden op vragen commissie over het ontwerpbesluit tot inwerkingtreding van artikel XXII van de Overige fiscale maatregelen 2018 (Kamerstuk 31066-631) en reactie op de motie van het lid Van Nispen over persoonlijk contact tussen Belastingdienst en belastingplichtige bij een ingrijpende invorderingsmaatregel (Kamerstuk 35225-14)

    Te behandelen:

    Loading data