E-mailprocedure : Voorstel Ploumen (PvdA) om Chief Nursing Officer mw (Bianca) Buurman af te vaardigen voor de technische briefing Update coronavirus

De vergadering is geweest

6 mei 2020
18:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Onderstaand treft u een herhaald verzoek van het lid Ploumen (PvdA) om de Chief Nursing Officer mw. (Bianca) Buurman af te vaardigen voor de technische briefing Update coronavirus van morgenochtend.
 
U wordt verzocht uiterlijk vandaag 6 mei tot 18.00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
 
Spoedig na de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst.*
 
Voor de volledigheid heb ik de eerdere verzoekbrief van 22 april 2020 en de convocatie van de technische briefing van morgen bijgevoegd.
 
Met vriendelijke groeten,
Miguel Israel
t.v.v. de griffier van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
Griffier vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat
Tweede Kamer der Staten-Generaal


I www.tweedekamer.nl
twitter: @VWSTweedeKamer @IenWTweedeKamer
 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Beste Griffier, beste collega’s,

Het kabinet heeft besloten dat zij mijn verzoek om de Chief Nursing Officer uit te nodigen voor de Technische Briefing van morgen naast zich neer legt. Mijn verzoek werd gesteund door een ruime Kamermeerderheid, waarvoor dank. 
Hierbij doe ik nogmaals het voorstel om prof Buurman uit te nodigen voor de briefing van morgen. Ik vraag daarbij wederom steun van de andere fracties. Ik ga er vanuit dat het via een emailprocedure kan. 
De redenen voor de uitnodiging aan prof Buurman zet ik graag  uiteen:
- de behoefte om meer inzicht te krijgen in de situatie in de verpleeghuizen 
- de behoefte om het perspectief van verplegend en verzorgend personeel over de omstandigheden waaronder zij hun werk doen, te horen
- de behoefte om van de Chief Nursing Officer te horen hoe het verplegend en verzorgend personeel de komende maanden het best ondersteund kan worden, mede gegeven het weer opstarten van de reguliere zorg
Ik hoop wederom op steun van de collega’s!

Hartelijke groet, 
Lilianne Ploumen
Tweede Kamerlid PvdA 
woordvoerder Buitenlandse Zaken, Curatieve Zorg, SheDecides

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel Ploumen (PvdA) om Chief Nursing Officer mw (Bianca) Buurman af te vaardigen voor de technische briefing Update coronavirus

    Te behandelen:

    Loading data