E-mailprocedure : Inplannen van het nota/algemeen overleg Arbeidsmigratie op maandag 25 mei 2020 van 12.00 tot 18.00 uur

De vergadering is geweest

21 april 2020
16:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: maandag 20 april 2020 14:39
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: Emailprocedure: inplannen van het Nota/AO Arbeidsmigratie op maandag 25 mei a.s., van 12.00 tot 18.00 uur: uw reactie uiterlijk morgen om 16.00 uur
 
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
In de laatste procedurevergadering van de commissie SZW op 10 maart jl.  is besloten om te bezien of het reeds “met potlood” ingeplande (gecombineerde) Nota/algemeen overleg Arbeidsmigratie op 25 mei (van 14.00 tot 20.00 uur) op een later tijdstip of latere datum kon plaatsvinden. Dit omdat dit overleg toentertijd nog (deels) bleek samen te vallen met de organisatie van de V-100 op die dag.
 
Met het oog op het (centraal) inplannen van wetgevingsoverleggen en nota-overleggen de komende tijd op de maandagen en dinsdagen (en de beschikbare zalencapaciteit) ligt de vraag thans voor of de commissie het nota/algemeen overleg Arbeidsmigratie definitief wil inplannen op maandag 25 mei a.s. Omdat conform het huidige vergaderregime niet in de avond kan worden vergaderd zou dit overleg aanvangen om 12.00 uur en eindigen om 18.00 uur.
 
Graag verneem ik uiterlijk dinsdag 21 april  a.s. om 16.00 uur of u het Nota/algemeen overleg Arbeidsmigratie op maandag 25 mei a.s. (van 12.00 tot 18.00 uur) ingepland wilt zien. Indien hiervoor een meerderheid is dan zal dit verzoek namens de commissie worden doorgegeven aan de Griffie Plenair, die de planning van wetgevings-en notaoverleggen coördineert (conform de brief van de Voorzitter van 9 april jl.).
 
 Met vriendelijke groet,
Esmeijer M.E.
Griffier vaste commissie voor Sociale Zaken en werkgelegenheid
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek is aangenomen.


    Besluit: De volgende fracties hebben op de emailprocedure gereageerd: VVD, CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA en de ChristenUnie. Al deze fracties zien het (initatief)Nota/overleg Arbeidsmigratie graag ingepland op maandag 25 mei 2020. Dit verzoek van de commissie zal aan de Griffie Plenair worden doorgegeven.
     
    Door verschillende fracties is aangegeven om de duur van dit overleg (oorspronkelijk was voor het overleg 6 uur ingepland) te bekorten, zodat op 25 mei ook nog andere commissie overleggen kunnen worden ingepland.
     
    Het voorstel is om 4,5 uur voor het overleg in te plannen (aanvang 13.30 uur, tot 18.00 uur), zodat dit enerzijds voldoende ruimte biedt aan de initiatiefnemers Segers en Marijnissen én de beide bewindspersonen SZW om zich voor te bereiden op beantwoording in eerste termijn en anderzijds ook voldoende ruimte biedt om eventueel nog een (wetgevings- of nota)overleg op deze dag in te plannen.