E-mailprocedure : Verzoek van het lid Van Gent (VVD) om een SO Democratie, kiesrecht en desinformatie aan te vragen als vervanging van de uitgesteld AO’s:-Bestuurlijke organisatie, democratie en gemeenschappelijke regelingen-Kiesrecht-Desinformatie en digitale inmengingHet deel ‘gemeenschappelijke regelingen’ van het eerstgenoemde AO zou op een later moment, niet voor dit SO, geagendeerd kunnen worden. Als inbrengdatum wordt donderdag 14 mei om 14.00 uur voorgesteld, onder het voorbehoud dat de toegezegde notitie n.a.v. de motie Middendorp cs op 1 mei a.s. verschenen is

De vergadering is geweest

15 april 2020
16:00 uur
Aan de leden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken
 
Geachte leden,
 
Verzoek van het lid Van Gent (VVD) om een SO Democratie, kiesrecht en desinformatie aan te vragen als vervanging van de uitgesteld AO’s:
  • Bestuurlijke organisatie, democratie en gemeenschappelijke regelingen
  • < >Desinformatie en digitale inmenging
    Het deel ‘gemeenschappelijke regelingen’ van het eerstgenoemde AO zou op een later moment, niet voor dit SO, geagendeerd kunnen worden.
     
    Als inbrengdatum wordt donderdag 14 mei om 14.00 uur voorgesteld, onder het voorbehoud dat de toegezegde notitie n.a.v. de motie Middendorp cs op 1 mei a.s. verschenen is. De VVD doet dit verzoek mede namens CDA, D66 en ChristenUnie.
     
    Ik verzoek u uiterlijk woensdag 15 april 2020 te 16.00 uur te laten weten of u kunt instemmen met dit voorstel*.
     
    *Toelichting
    De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende: 4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
     
     
     
    Met vriendelijke groet,
     
    Charles Roovers
Plaatsvervangend griffier

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Van Gent (VVD) om een SO Democratie, kiesrecht en desinformatie aan te vragen als vervanging van de uitgesteld AO’s:-Bestuurlijke organisatie, democratie en gemeenschappelijke regelingen-Kiesrecht-Desinformatie en digitale inmengingHet deel ‘gemeenschappelijke regelingen’ van het eerstgenoemde AO zou op een later moment, niet voor dit SO, geagendeerd kunnen worden. Als inbrengdatum wordt donderdag 14 mei om 14.00 uur voorgesteld, onder het voorbehoud dat de toegezegde notitie n.a.v. de motie Middendorp cs op 1 mei a.s. verschenen is.

    Te behandelen:

    Loading data