E-mailprocedure : Verzoek om schriftelijk overleg te voeren over de brief Versoepeling voorwaarden afstandsonderwijs inburgering

De vergadering is geweest

15 april 2020
12:00 uur
Verzonden: dinsdag 14 april 2020 10:28
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: Emailprocedure: Verzoek lid Van den Berge (GL) SO over Versoepeling voorwaarden afstandsonderwijs inburgering - reactietermijn morgen 15 april 12.00 uur
 
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hieronder treft u aan een verzoek van het lid Van den Berge (GroenLinks) om een schriftelijk overleg te voeren over de brief Versoepeling voorwaarden afstandsonderwijs inburgering met als inbrengdatum vrijdag 17 april 2020 om 12.00 uur.
 
Indien de commissie het verzoek steunt dan zal de bewindspersoon worden verzocht de antwoorden uiterlijk volgende week vrijdag 24 april om 12.00 uur aan de Kamer te sturen.
 
Graag verneem ik uiterlijk woensdag 15 april 2020 om 12.00 uur of u met dit verzoek kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
  
Met vriendelijke groet,
Eva Witzke
Adjunct-griffier
Vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid
 
Op 11 apr. 2020 om 15:55 heeft Berge, N. het volgende geschreven:
?
Beste griffier,
 
Graag zou ik per e-mailprocedure aan de collegae voor willen stellen om een SO te voeren over onderstaande brief met als inbrengdatum vrijdag aanstaande en het verzoek of de minister binnen een week kan antwoorden.
 
Een mooi en zonnig Paasweekend gewenst,
Niels
 
Met vriendelijke groeten,
 
Niels van den Berge
Tweede Kamerlid GroenLinks
 
Van: Parlis
Verzonden: vrijdag 10 april 2020 12:12
Onderwerp: GP-SZW,GP-Alle leden - Versoepeling voorwaarden afstandsonderwijs inburgering
 
Bijgevoegd een of meer documenten die u ter kennisneming worden toegezonden:De behandeling van dit document (of documenten) kunt u via de zaak 2020Z06550 volgen.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om schriftelijk overleg te voeren over de brief Versoepeling voorwaarden afstandsonderwijs inburgering (2020Z06550)

    Te behandelen:

    Loading data