E-mailprocedure : Twee verzoeken van het lid Jansen (PVV) om volgende week een algemeen overleg over het coronavirus te houden en om hieraan voorafgaand een technische briefing te houden

De vergadering is geweest

27 februari 2020
17:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Zie onderstaande verzoeken van het lid Jansen (PVV) omtrent de nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. De volgende twee verzoeken worden aan uw commissie voorgelegd:
 
  1. Het houden van een algemeen overleg over het coronavirus, te houden in de eerste week na het voorjaarsreces (bij voorkeur op 4 of 5 maart 2020).
     
  2. Het houden van een nieuwe technische briefing over de nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus, voorafgaand aan het eventueel te houden algemeen overleg over het coronavirus. Deze technische briefing zal wederom worden verzorgd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
 
U wordt verzocht uiterlijk morgen 27 februari 2020, om 17.00 uur, afzonderlijk per verzoek aan te geven of u hiermee kunt instemmen. (Graag ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht).
 
Spoedig daarna zal ik u informeren of een of beide verzoeken zijn gehonoreerd.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen. als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Twee verzoeken van het lid Jansen (PVV) om volgende week een algemeen overleg over het coronavirus te houden en om hieraan voorafgaand een technische briefing te houden

    Te behandelen:

    Loading data