Hoorzitting : Hoorzitting granuliet in Maasplassen (samengevoegd met rondetafelgesprek Granuliet in Maasplassen)

De vergadering is geannuleerd

9 maart 2020
16:30 - 18:30 uur
HERZIENE CONVOCATIE
(deze hoorzitting is samengevoegd met het rondetafelgesprek Granuliet in Maasplassen op 9 maart van 11.15 - 13.30 uur)
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Aanleiding

    De commissie voor Infrastructuur en Waterstaat ontvangt graag nadere informatie naar aanleiding van de berichtgeving van Zembla en de Volkskrant over het verondiepen van plassen met granuliet in de uiterwaarden van de Maas bij Alphen. Er vindt daarom maandagochtend een rondetafelgesprek plaats over de aard en impact van granuliet en de regelgeving en het proces respectievelijk over de specifieke kwestie van de Maasplassen. In de middag vindt een hoorzitting plaats.
     
    Scope hoorzitting
    De commissie heeft besloten zich te willen verdiepen in de specifieke omstandigheden die ertoe hebben geleid dat Maasplassen zijn verondiept met granuliet. Om die reden worden betrokkenen uitgenodigd om in individuele blokken een toelichting te geven op de situatie. Wat heeft het overschot aan granuliet veroorzaakt en wat gebeurde er voorheen met het granuliet? Zijn er andere nuttige toepassingen voor het verwerken van granuliet dan storten? Wat zouden de gevolgen zijn geweest indien de melding voor het toepassen van granuliet in diepe plassen was geweigerd?
     
    De bovengenoemde scope en het programma zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
    De exacte indeling van de sprekers (in blokken) en een lijst met genodigden volgt nog. Houdt u hiervoor de website in de gaten.