E-mailprocedure : Verzoek van het lid Karabulut om een brief van de minister van Defensie inzake Hormuz-missie

De vergadering is geweest

20 januari 2020
12:00 uur
Commissie: Defensie
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Defensie,

Het lid Karabulut verzoekt in de hieronder bijgesloten mail om een brief van de minister van Defensie  over berichten in De Telegraaf van donderdag 16 januari (Worstelen met geweldmandaat Hormuz-missie) en het Noordhollands Dagblad van 17 januari (Marinefregat op halve kracht naar de Straat van Hormuz), uiterlijk volgende week te ontvangen.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk maandag 20 januari 2020 om 12:00 uur te laten weten of u kunt instemmen met het verzoek van het lid Karabulut. U wordt verzocht te reageren met een “allen beantwoorden” op dit emailbericht. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van de emailprocedure*.

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.


 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Karabulut om een brief van de minister van Defensie inzake Hormuz-missie

    Te behandelen:

    Loading data