E-mailprocedure : Voorstel om een SO te voeren over de Raad Werkgelegenheid en Sociaal Beleid van 10 december 2019

De vergadering is geweest

21 november 2019
10:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: dinsdag 19 november 2019 20:29
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: E-mailprocedure: voorstel van het lid Tielen om een SO te voeren over de Raad Werkgelegenheid en Sociaal Beleid van 10 december 2019: uw reactie uiterlijk donderdag 21 november om 10.00 uur
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
In de procedurevergadering van hedenmiddag is afgesproken om via een emailprocedure te besluiten of de commissie een AO of SO wenst te voeren over de Raad Werkgelegenheid en Sociaal Beleid van 10 december 2019 (zie stafnotitie voor achtergrondinformatie). Het lid Tielen (VVD) heeft hierbij voorgesteld om een SO te voeren. Gezien de korte termijn wordt dit verzoek per e-mailprocedure aan u voorgelegd.
 
Graag verneem ik uiterlijk donderdag 21 november 2019 om 10.00 uur of u met dit verzoek kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*
 
Indien het verzoek wordt gehonoreerd dan zal een SO worden gevoerd met als inbrengdatum woensdag 27 november 2019 om 16.00 uur.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
  
Met vriendelijke groet,
Esmeijer M.E.
griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Tielen (VVD) om een SO te voeren over de Raad Werkgelegenheid en Sociaal Beleid van 10 december 2019

    Besluit: Verzoek van het lid Tielen (VVD) is aangenomen.
    • De volgende fracties hebben op het voorstel gereageerd: CDA, D66, GroenLinks, SP, ChristenUnie en 50PLUS. De fracties van CDA, D66, GroenLinks, ChristenUnie en 50PLUS steunden het verzoek om een schriftelijk overleg te voeren over de Raad Werkgelegenheid en Sociaal Beleid van 10 december 2019. Dit betekent dat het verzoek wordt gehonoreerd.
    • De inbrengdatum van het schriftelijk overleg is bepaald op 27 november 2019 om 16.00 uur. De minister zal worden verzocht de antwoorden uiterlijk dinsdag 3 december 2019 om 10.00 uur naar de Kamer te sturen.