E-mailprocedure : Verzoek van het lid Karabulut om een reactie van de minister van Defensie over het lot van Afghaanse tolk F.

De vergadering is geweest

14 oktober 2019
14:00 uur
Commissie: Defensie
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Defensie,

In bijgesloten verzoek van het lid Karabulut, dat vanochtend als rondvraagpunt geagendeerd stond op de procedurevergadering van uw commissie, wordt voorgesteld voor om de minister van Defensie te verzoeken bij brief een reactie over het lot van Afghaanse tolk F. aan de Kamer te doen toekomen.

Ik verzoek u mij uiterlijk maandag 14 oktober 2019 om 14:00 uur te laten weten of u kunt instemmen met het verzoek van het lid Karabulut. U wordt verzocht te reageren met een “allen beantwoorden” op dit emailbericht. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van de emailprocedure*.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Karabulut om een reactie van de minister van Defensie over het lot van Afghaanse tolk F.

    Te behandelen:

    Loading data