E-mailprocedure : Verzoek van de leden Lodders (VVD), Omtzigt (CDA), Van Weyenberg (D66) en Bruins (ChristenUnie) over onderzoeken bij de Douane naar corruptie

De vergadering is geweest

3 oktober 2019
10:00 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financiën
Verzonden: donderdag 3 oktober 2019 11:22
Aan: GC-Commissie-FIN
CC: GC-Commissie-J&V
Onderwerp: [UITKOMST E-MAILPROCEDURE] - Verzoek van de leden Lodders (VVD), Omtzigt (CDA), Van Weyenberg (D66) en Bruins (ChristenUnie) over onderzoeken bij de Douane naar corruptie

 
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
In afschrift aan de leden van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid
 
Geachte leden,
 
In reactie op de e-mailprocedure hebben de volgende fracties laten weten het onderstaande voorstel te steunen: PVV, GroenLinks, SP en 50PLUS. De overige fracties hebben niet gereageerd. Dat betekent dat het voorstel is aangenomen.
 
De staatssecretaris van Financiën en de minister van Justitie en Veiligheid zullen worden verzocht de Kamer over uiterlijk twee weken te informeren over de gang van zaken bij de onderzoeken naar de Douane.
 
 
Met vriendelijke groet,
Jeroen FreriksVan: Commissie Financiën
Verzonden: woensdag 2 oktober 2019 13:23
Aan: GC-Commissie-FIN
CC: GC-Commissie-J&V
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] - Verzoek van de leden Lodders (VVD), Omtzigt (CDA), Van Weyenberg (D66) en Bruins (ChristenUnie) over onderzoeken bij de Douane naar corruptie
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
In afschrift aan de leden van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid
 
Geachte leden,
 
De leden Lodders (VVD), Omtzigt (CDA), Van Weyenberg (D66) en Bruins (ChristenUnie) stellen voor aan het kabinet een reactie te vragen over onderzoeken bij de Douane naar corruptie naar aanleiding van berichtgeving door RTL Nieuws.
Zie het voorstel hieronder met de aanvulling dat het kabinet zal worden verzocht de Kamer binnen twee weken hierover te informeren.
Ik verzoek u uiterlijk morgen, donderdag 3 oktober om 10.00 uur, kenbaar te maken of u instemt met onderstaand voorstel (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht).
Spoedig na het verstrijken van de reactietermijn zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
Met vriendelijke groet,
Jeroen Freriks
Adjunct-griffier commissie Financiën

 

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Lodders (VVD), Omtzigt (CDA), Van Weyenberg (D66) en Bruins (ChristenUnie) over onderzoeken bij de Douane naar corruptie

    Te behandelen:

    Loading data