E-mailprocedure : Verzoek reactie minister BVOM op bericht ouder: schoolbesturen negeren adviezen minister en VO-raad om vmbo-leerlingen met een extra vak toe te laten tot de havo, zonder hierbij aanvullende eisen te stellen.

De vergadering is geweest

13 juni 2019
12:00 uur
Geachte woordvoerders voortgezet onderwijs,
 
Verschillende leden hebben signalen ontvangen over scholen die het advies van minister en VO-raad niet opvolgen om te handelen in de geest van de nog niet aangenomen wet om vmbo-TL-leerlingen met een zevende vak toe te laten tot de havo, zonder hierbij aanvullende eisen te stellen.
Namens het lid Rog doe ik het voorstel om minister Slob te verzoeken om een reactie op onderstaand bericht. Daarbij wordt tevens gevraagd om aan te geven welke stappen hij zet om deze handelswijze te voorkomen.   
Graag verneem ik vóór morgen 12.00 uur of u kunt instemmen met dit verzoek.
 
Met vriendelijke groet,
drs. E. (Eveline) C.E. de Kler
griffier commissie OCW
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Besluit: Minister BVOM wordt verzocht om een reactie op de brief van ouder inzake schoolbestuur dat adviezen negeert van de minister en de VO-raad om vmbo-leerlingen met een extra vak toe te laten tot de havo, zonder hierbij aanvullende eisen te stellen. De volgende fracties hebben gereageerd en ingestemd met het verzoek: VVD, CDA, D66, GL, SP en PvdA.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Klacht over negeren van adviezen van minister en VO-raad om vmbo-leerlingen met een extra vak toe te laten tot de havo door schoolbesturen