E-mailprocedure : E-mailprocedure m.b.t. het verplaatsen van de technische briefing over de evaluatie van de Woningwet en het huurakkoord op 28 maart 2019

De vergadering is geweest

27 maart 2019
14:00 uur
Van: Commissie BiZa
Verzonden: woensdag 27 maart 2019 14:39
Aan: GC-Commissie-BiZa
Onderwerp: Uitkomst e-mailprocedure m.b.t. het verplaatsen van de technische briefing over de evaluatie van de Woningwet en het huurakkoord op 28 maart 2019 (s.v.p. uw reactie voor woensdag 27 maart te 14.00 uur)
 
Geachte leden,

De fracties van PVV, CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA en ChristenUnie hebben ingestemd met het voorstel* van het lid Smeulders en dat betekent dat er een ruime meerderheid is om de technische briefing over de evaluatie van de Woningwet en het huurakkoord op 28 maart 2019 (van 10.00 uur tot 11.00 uur) te verplaatsen naar een ander moment. De convocatie hiervoor ontvangt u zo spoedig mogelijk.
 
* Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglemant van Orde, luidende: 4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisdend van aard is, kunnen de leden van de commisie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen is en zij zou stemmen als bedoeld in artikele 69, derde lid. Dit betekent dat in e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
 
Charles Roovers
Plaatsvervangend griffier
GC Bestuur en Onderwijs
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag


Van: Commissie BiZa
Verzonden: dinsdag 26 maart 2019 8:45
Aan: GC-Commissie-BiZa
Onderwerp: E-mailprocedure m.b.t. het verplaatsen van de technische briefing over de evaluatie van de Woningwet en het huurakkoord op 28 maart 2019 (s.v.p. uw reactie voor woensdag 27 maart te 14.00 uur)
Urgentie: Hoog
 
Aan de leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken
 
Geachte leden,
Het lid Smeulders (GroenLinks) doet het voorstel om de technische briefing over de evaluatie van de Woningwet en het huurakkoord op 28 maart 2019 te verplaatsen naar een ander moment i.v.m. samenloop met het
RTG over het klimaatakkoord, zie bijgaand e-mailbericht voor nadere informatie.
 
Ik verzoek u uiterlijk woensdag 27 maart te 14.00 uur te laten weten, via een reply-all op dit bericht, of u dit voorstel* steunt.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende: 4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Charles Roovers
Plaatsvervangend griffier
GC Bestuur en Onderwijs
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Heijden van der J.
Verzonden: maandag 25 maart 2019 14:10
Aan: Commissie BiZa
Onderwerp: Verzoek tot verplaatsen technische briefing evaluatie Woningwet
 
Beste griffie, beste Charles,
 
Paul Smeulders zou graag per mail onderstaand verzoek aan de commissie voorleggen:
 
Komende donderdag staat de technische briefing over de evaluatie van de Woningwet en het huurakkoord op de agenda. Dit overlapt echter met het rondetafelgesprek over het klimaatakkoord gebouwde omgeving. Paul wil graag naar beide bijeenkomsten en we kunnen ons voorstellen dat dit voor meerdere woordvoerders geldt. Daarom verzoeken we via deze weg om de technische briefing naar volgende week te verplaatsen.
 
Hartelijke groet,
Jaap van der Heijden
Beleidsmedewerker Binnenlandse zaken, Wonen en Ruimtelijke ordening
Tweede Kamerfractie GroenLinks
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    E-mailprocedure m.b.t. het verplaatsen van de technische briefing over de evaluatie van de Woningwet en het huurakkoord op 28 maart 2019

    Te behandelen:

    Loading data