E-mailprocedure : E-mailprocedure om het algemeen overleg Woonfraude van 28 maart a.s. opnieuw uit te stellen en voorafgaand aan dit AO een tweede RTG Woonfraude in te plannen

De vergadering is geweest

25 maart 2019
13:00 uur
Van: Commissie BiZa
Verzonden: maandag 25 maart 2019 13:16
Aan: GC-Commissie-BiZa
Onderwerp: Uitkomst e-mailprocedure om het algemeen overleg Woonfraude opnieuw uit te stellen en voorafgaand aan dit AO een tweede RTG Woonfraude in te plannen
Urgentie: Hoog
 
Aan de leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken
 
Geachte leden,
De fracties van VVD, PVV, CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA en CU hebben reeds ingestemd met het voorstel. Dit betekent dat er een meerderheid is om het algemeen overleg Woonfraude van 28 maart 2019 uit te stellen met enkele weken en dat er een tweede rondetafelgesprek over Woonfraude wordt ingepland, voorafgaand aan dit algemeen overleg. De convocaties voor deze activiteiten ontvangt u zo spoedig mogelijk.

Eventuele nieuwe suggesties voor sprekers voor dit rondetafelgesprek kunnen zo spoedig mogelijk aan de ambtelijke staf (via e-mail: cie.biza@tweedekamer) worden doorgegeven.  
Met vriendelijke groet,
Charles Roovers
Plaatsvervangend griffier
GC Bestuur en Onderwijs
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag


Van: Commissie BiZa
Verzonden: maandag 25 maart 2019 8:44
Aan: GC-Commissie-BiZa
Onderwerp: E-mailprocedure om het algemeen overleg Woonfraude opnieuw uit te stellen en voorafgaand aan dit AO een tweede RTG Woonfraude in te plannen (s.v.p. uw reactie voor 28 maart te 14.00 uur)
 
Aan de leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken
 
Geachte leden,
De leden Koerhuis (VVD) en Beckerman (SP) doen het voorstel om het algemeen overleg Woonfraude opnieuw met enkele weken uit te stellen en voorafgaand aan het algemeen overleg een tweede rondetafelgesprek in te plannen, zie bijgaand e-mailbericht voor nadere informatie.
 
Ik verzoek u uiterlijk donderdag 28 maart te 14.00 uur te laten weten, via een reply-all op dit bericht, of u dit voorstel* steunt. Indien u nog eventuele aanvullende partijen wenst  uit te nodigen naast de hieronder aangemelde partijen, dan vernemen wij graag uw reactie voor de deadline van 28 maart 2019.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende: 4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Charles Roovers
Plaatsvervangend griffier
GC Bestuur en Onderwijs
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

 
 
Van: Koerhuis, D.
Verzonden: donderdag 21 maart 2019 15:04
Aan: Commissie BiZa
CC: Roovers C.; Hendrickx F.M.J.; Beckerman, S.; Bakker de E.; Ronnes, E.; Kok de A.; Broek G.; Jajan, M.
Onderwerp: Vervolg RTG Woonfraude
 
Beste griffie,
 
Zoals in de PV besproken, ook namens mevrouw Beckerman, het verzoek om een emailprocedure om het AO woonfraude 1 of 2 weken uit te stellen. En voorafgaand een korte, 1,5 uur durende vervolg RTG Woonfraude in te plannen. Dit met Gemeente A’dam, AFWC, UWV, SVB, Belastingdienst, LAA en de Autoriteit Persoonsgegevens.
 
Van de deelnemers verwachten we een reactie op het afgelopen RTG Woonfraude en op de brief van de minister over woonfraude nav mijn, mevrouw Beckerman’s en de heer Ronnes’verzoek.
 
Groet,
Daniel Koerhuis
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    E-mailprocedure om het algemeen overleg Woonfraude (dat nu gepland staat voor 28 maart) opnieuw uit te stellen en voorafgaand aan dit AO een tweede RTG Woonfraude in te plannen

    Te behandelen:

    Loading data