Werkbezoek

Flexibel onderwijs mbo en ho

Werkbezoek: "Flexibel onderwijs mbo en ho "Deze vergadering is geweest

Bijlagen

Bijlage
Download Onderdeel 3. Opinieartikel LLO - Maurice Limmen Vereniging Hogescholen
Bijlage
Download Onderdeel 4. Hogeschool van Amsterdam
Bijlage
Download Onderdeel 2 spreektekst Pierre Heijnen (ROC Mondriaan)
Bijlage
Download Onderdeel 4. Hogeschool Arnhem Nijmegen
Convocatie commissieactiviteit
Download Convocatie werkbezoek ROC Midden Nederland in Nieuwegein in het kader van Leven Lang Ontwikkelen (mbo en hbo), 24-5-2019
Bijlage
Download Onderdeel 4. Hanze Hogeschool

Deelnemers


Agendapunten

1
Het werkbezoek vindt plaats in het kader van het onderwerp Leven Lang Ontwikkelen op de kennisagenda 2019 van de commissie OCW in samenwerking met commissie SZW.

Details


 
Doel: het in kaart brengen van mogelijkheden en belemmeringen om het mbo/hbo onderwijs meer flexibel te maken in het kader van Leven Lang Ontwikkelen
 
Dit werkbezoek bevat zowel een mbo deel als een hbo deel. Het bezoek aan het ROC Midden Nederland start met een korte rondleiding en inleiding. Daarna start het MBO deel waarbij leden van het College van Bestuur van het ROC Midden Nederland aanwezig zijn, de voorzitter van de werkgroep van het ROC op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen en andere betrokkenen vanuit het ROC en daarbuiten (werkgevers / bedrijven).
Daarna is er een gezamenlijk onderdeel waarbij betrokkenen uit het mbo en hbo samen om de tafel zitten. Hierbij is vertegenwoordiging vanuit de MBO-raad en de Vereniging Hogescholen aanwezig. Voor het hbo deel dat daarna start geven drie projecten die op dit terrein lopen bij hogescholen een pitch, waarna een discussie plaats zal vinden. Om 17.00 uur sluiten we het werkbezoek af.