E-mailprocedure : Voorstel om schriftelijk overleg te voeren over de aankoop van aandelen Air France - KLM (inbreng vrijdag 1 maart 12.00 uur)

De vergadering is geweest

28 februari 2019
12:00 uur
Commissie: Financiën
Geachte leden,
 
In reactie op de e-mailprocedure stelt het lid Van der Linde (VVD) voor om de deadline voor de inbreng van het schriftelijk overleg vast te stellen op vrijdag 1 maart om 20.00 uur in plaats van 12.00 uur en de minister te verzoeken de beantwoording uiterlijk op maandag 4 maart 2019 om 20.00 uur naar de Kamer te sturen. Uit de reacties blijkt dat de fracties van CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA, PvdD, 50PLUS en SGP dit aangepaste voorstel steunen.
 
Dat betekent dat het aangepaste voorstel is aangenomen:
  • De inbrengdatum voor het schriftelijk overleg over de brief van de minister van Financiën over de aankoop van aandelen Air France – KLM wordt vastgesteld op vrijdag 1 maart 2019 om 20.00 uur.
  • De commissie I&W zal daarbij als volgcommissie worden aangemerkt.
  • De minister van Financiën zal worden verzocht zijn reactie op het schriftelijk overleg uiterlijk maandag 4 maart 2019 om 20.00 uur aan de Kamer aan te bieden.
  • De feitelijke vragenronde over bovenstaande brief komt hiermee te vervallen.
 
 
Met vriendelijke groet,
Jeroen Freriks
Adjunct-griffier commissie Financiën
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Van: Commissie Financiën
Verzonden: woensdag 27 februari 2019 18:37
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [SPOED: E-MAILPROCEDURE] - Voorstel om schriftelijk overleg te voeren over de aankoop van aandelen Air France - KLM (inbreng vrijdag 1 maart 12.00 uur)
Urgentie: Hoog

 
Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
Eerder vandaag heeft de commissie Financiën besloten om feitelijke vragen te stellen over de brief van de minister van Financiën van 26 februari 2019 over de aankoop van aandelen Air France - KLM.
Zojuist hebben de leden Leijten (SP) en Nijboer (PvdA) het verzoek gedaan of de inbreng vervroegd kan worden naar vrijdag 1 maart om 12.00 uur en of de feitelijke vragenronde omgezet kan worden in een schriftelijk overleg.  Verder zal de minister van Financiën worden verzocht zijn reactie uiterlijk op maandag 4 maart 2019 aan de Kamer te sturen. Zie de e-mails hieronder.
 
Ik verzoek u uiterlijk morgen, donderdag 28 februari 2019 om 12.00 uur kenbaar te maken of u met het voorstel om schriftelijk overleg te voeren met de minister van Financiën over de aankoop van aandelen Air France - KLM en daarbij vrijdag 1 maart om 12.00 uur als inbrengdatum te hanteren, kunt instemmen (graag een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht).
 
Spoedig  na het verstrijken van de reactietermijn zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Jeroen Freriks
Adjunct-griffier commissie Financiën
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal