E-mailprocedure : Verzoek vh lid Geluk om spoedig schr. overleg over brief minister OCW inzake reactie op moties debat erfgoed

De vergadering is geweest

27 september 2018
11:00 uur
Geachte woordvoerders cultuur,
 
In onderstaande mail wordt verzocht om spoedig een schriftelijk overleg te plannen over de brief van minister OCW inzake de de moties die zijn ingediend in het debat over erfgoed en een aangepast conceptbesluit vaststelling beleidsregels instandhoudingssubsidie woonhuis-rijksmonumenten (32 820, nr. 269). Deze brief is geagendeerd voor de procedurevergadering van volgende week, met als voorstel: betrekken bij de behandeling van het wetsvoorstel fiscale maatregelen rijksmonumenten en scholing (34 556), voortouw cie. Financiën. Vanwege de voorgenomen ingangsdatum van de regeling is spoedige afhandeling van het wetsvoorstel gewenst. De CDA-fractie heeft echter nog vragen over de brief en over het conceptbesluit.
 
Graag verneem ik of u kunt instemmen met de planning van een schriftelijk overleg, inbreng op maandag 1 oktober a.s., met het verzoek aan het ministerie om vóór donderdag 4 oktober 10.00 uur de beantwoording van de vragen aan de Kamer te sturen.
 
Met vriendelijke groet,
drs. E. (Eveline) C.E. de Kler

griffier commissie OCW
Tweede Kamer der Staten-Generaal


Besluit: Het verzoek om een schriftelijk overleg wordt niet gehonoreerd. De volgende fracties hebben gereageerd in ingestemd met het verzoek: VVD, CDA. Daarmee is er geen meerderheid bereikt.

Op 17 september jl. heeft de Kamer van de minister van OCW een reactie ontvangen op de moties die zijn ingediend in het debat over erfgoed en een aangepast conceptbesluit vaststelling beleidsregels instandhoudingssubsidie woonhuis-rijksmonumenten (32 820, nr. 269). Deze brief is geagendeerd voor de procedurevergadering van volgende week, met als voorstel: betrekken bij de behandeling van het wetsvoorstel fiscale maatregelen rijksmonumenten en scholing (34 556), voortouw cie. Financiën. Vanwege de voorgenomen ingangsdatum van de regeling is spoedige afhandeling van het wetsvoorstel gewenst. De CDA-fractie heeft echter nog vragen over de brief en over het conceptbesluit. Om geen tijd te verliezen, verzoekt de CDA-fractie daarom per e-mailprocedure een schriftelijk overleg op korte termijn over de brief.
 
Met vriendelijke groet,
Peter Dillingh
beleidsmedewerker Cultuur
CDA-Tweede Kamerfractie

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Geluk om spoedig schr. overleg over brief minister OCW inzake reactie op moties debat erfgoed

    Te behandelen:

    Loading data