E-mailprocedure : [e-mailprocedure] Voorstel van het lid Van Rooijen tot verlenging inbrengtermijn Wetsvoorstel spoedreparatie fiscale eenheid

De vergadering is geweest

11 juli 2018
10:00 uur
Commissie: Financiën
UITKOMST E-MAILPROCEDURE

Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
Op het aan u voorgelegde voorstel van het lid Van Rooijen (50plus) tot verlenging van de inbrengtermijn voor het verslag over het wetsvoorstel spoedreparatie fiscale eenheid, welke termijn was vastgesteld op 12 juli 2018, om 14.00 uur, hebben tien fracties met instemming gereageerd:
VVD, PVV, CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA, ChristenUnie, PvdD en 50PLUS.
 
Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
De fracties van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben ingestemd met de aan u voorgestelde verlenging van de termijn tot maandag 30 juli 2018, om 12.00 uur. Voor die verlenging is derhalve steun van een (plenaire) meerderheid aanwezig. Het voorstel van het lid Van Rooijen, die om twee tot drie weken verlenging had gevraagd, is daarmee aangenomen.
 
Enkele fracties hebben in hun reactie aangegeven liever nog meer uitstel (tot half augustus) te krijgen, maar gelet op alle ontvangen reacties moet worden vastgesteld dat voor een langer uitstel dan tot 30 juli onvoldoende steun bestaat.
 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Plaatsvervangend griffier / griffier van de vaste commissie voor Financiën
_____________________________________________________________________________

Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën

 
Geachte leden,
 
Het lid Van Rooijen (50PLUS) heeft na ontvangst van twee van de vier gevraagde wetenschappelijke factsheets met betrekking tot het wetsvoorstel Spoedreparatie fiscale eenheid verzocht om de termijn voor het leveren van de inbreng te verlengen. De termijn is in de procedurevergadering van uw commissie van 7 juni jl. vastgesteld op aanstaande donderdag, 12 juli om 14.00 uur. Het verzoek van de heer Van Rooijen (zie zijn bericht hieronder, dat u reeds heeft ontvangen) houdt in dat bovengenoemde inbrengtermijn wordt verlengd tot ten minste 26 juli, doch bij voorkeur tot een week later.
 
De beide factsheets zijn u gisteren per e-mail toegezonden. In afwijking van hetgeen daarbij is vermeld, is inmiddels gebleken dat de twee andere wetenschappers die waren benaderd niet in de gelegenheid zijn een factsheet op te stellen. Zij zijn wel bereid op een later moment mondeling een toelichting te geven.
 
In overleg met de voorzitter van uw commissie leg ik u het voorstel van de heer Van Rooijen tot verlenging van de inbrengtermijn voor het wetsvoorstel Spoedreparatie fiscale eenheid door middel van deze e-mailprocedure ter besluitvorming voor.
Indien het voorstel op voldoende steun kan rekenen, zal deze inbrengtermijn (gelet op de bezetting van de staf in die periode van het reces) worden vastgesteld op maandag 30 juli 2018 om 12.00 uur.
 
Ik verzoek u uiterlijk morgen, woensdag 11 juli 2018 om 10.00 uur, kenbaar te maken of u met het voorstel om de inbrengtermijn te verlengen tot maandag 30 juli 2018, om 12.00 uur, kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund. 
 
  
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Plaatsvervangend griffier / griffier van de vaste commissie voor Financiën