E-mailprocedure : Conceptbrief vragen erf- en schenkbelasting

De vergadering is geweest

6 juli 2018
14:00 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financiën
Verzonden: vrijdag 6 juli 2018 15:30
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: Uitkomst spoed e-mailprocedure: conceptbrief vragen erf- en schenkbelasting

In de e-mailprocedure hebben volgende fracties ingestemd met het voorstel: VVD, PVV, CDA, D66, GL, SP, PvdA, CU, 50PLUS, SGP en DENK. De overige fracties hebben niet gereageerd. Dat betekent dat het voorstel is aangenomen.

Met vriendelijke groet,
Henk van Zuilen


Van: Commissie Financiën
Verzonden: donderdag 5 juli 2018 18:15
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: Spoed e-mailprocedure: conceptbrief vragen erf- en schenkbelasting

 
De commissie Financiën heeft vandaag in haar procedurevergadering besloten de staatssecretaris van Financiën te verzoeken vragen over erf- en schenkbelasting te beantwoorden, die zijn gesteld tijdens het debat over de Voorjaarsnota (stenogram), maar die niet zijn beantwoord in de latere brief van de staatssecretaris van Financiën (31066-420). Tevens heeft de commissie besloten de conceptbrief aan de commissie voor te leggen voordat deze zal worden verzonden.
 
In de bijlage vindt u de conceptbrief. In de conceptbrief is tevens een vraag opgenomen die niet als zodanig terugkomt in het stenogram van het debat over de Voorjaarsnota, maar die meerdere leden van de commissie wel hebben genoemd tijdens de procedurevergadering.
 
Het voorstel is de conceptbrief vast te stellen. Ik verzoek u uiterlijk morgen, vrijdag 6 juli 2018 om 14.00 uur kenbaar te maken of u met dit voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund. 
  
Met vriendelijke groet,
Henk van Zuilen
Adjunct-griffier
Vaste commissie voor Financiën