E-mailprocedure : [E-mailprocedure]: Voorstel van het lid Leijten om een reactie te vragen op artikel in de Volkskrant over computersystemen van de Belastingdienst

De vergadering is geweest

18 juni 2018
13:00 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financiën
Verzonden: maandag 18 juni 2018 13:16
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [ Uitkomst E-mailprocedure]: Voorstel van het lid Leijten om een reactie te vragen op artikel in de Volkskrant over computersystemen van de Belastingdienst
 
 
Geachte leden,
 
In reactie op onderstaand voorstel van de SP-fractie hebben in de e-mailprocedure de volgende fracties instemmend gereageerd: VVD, PVV, CDA, D66, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, 50Plus, SGP en DENK. De fractie van Forum voor Democratie heeft niet gereageerd. Dat betekent dat het voorstel is aangenomen.
 
De staatssecretaris zal worden verzocht indien mogelijk morgen voor 12.00 uur, maar in ieder geval voorafgaand aan het plenair debat donderdag over problemen bij het innen van de belastingen de Kamer te informeren over zijn reactie op het artikel.
 
 
Met vriendelijke groet,
Jeroen Freriks
Adjunct-griffier commissie Financiën
 

Van: Commissie Financiën
Verzonden: maandag 18 juni 2018 9:58
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [E-mailprocedure]: Voorstel van het lid Leijten om een reactie te vragen op artikel in de Volkskrant over computersystemen van de Belastingdienst
 
 
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
Het lid Leijten (SP) stelt voor om de staatssecretaris van Financiën in het kader van het plenair debat over problemen bij het innen van de belastingen een reactie te vragen, bij voorkeur te ontvangen voor dinsdag 19 juni a.s. om 12.00 uur, op het Volkskrant-artikel van vandaag 'Plannen kabinet in gevaar door problemen met computersystemen Belastingdienst'.  Zie het bericht hieronder.
 
Ik verzoek u uiterlijk heden, maandag 18 juni 2018, om 13.00 uur kenbaar te maken of u met dit voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Jeroen Freriks
Adjunct-griffier commissie Financiën

 
 
 
 
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Leijten R.M.
Verzonden: maandag 18 juni 2018 8:06
Aan: Commissie Financiën
Onderwerp: Fwd: Plannen kabinet in gevaar door problemen met computersystemen Belastingdienst
 
Beste griffier,
 
De SP wil graag voor het debat - liefst voor dinsdag 12 uur - opheldering over de informatie over de ICT bij de belastingdienst in onderstaand Volkskrantartikel, zeker in het licht van de informatievoorziening naar de Kamer.
>
> Plannen kabinet in gevaar door problemen met computersystemen Belastingdienst https://www.volkskrant.nl/a-b894cee8
 
Groet Renske Leijten
SP
 

Bijlage