E-mailprocedure : Voorstel van het lid Ronnes (CDA) minister van Financiën reactie vragen op investeringsbesluit TenneT

De vergadering is geweest

27 februari 2018
14:00 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financiën
Verzonden: dinsdag 27 februari 2018 14:06
 
In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties ingestemd met het voorstel van de CDA-fractie: VVD, PVV, D66, SP, PvdA, ChristenUnie en 50PLUS. De overige fracties hebben niet gereageerd. Dat betekent dat het voorstel is aangenomen.
 
Met vriendelijke groet,
Henk van Zuilen

Van: Commissie Financiën
Verzonden: vrijdag 23 februari 2018 16:02
 
Het lid Ronnes (CDA) verzoekt namens de commissie een reactie van de minister van Financiën te vragen op het bericht dat TenneT de komende jaren 28 miljard euro gaat investeren en deze reactie uiterlijk dinsdag 13 maart 2018 aan de Kamer te zenden. Zie onderstaand bericht.
 
Ik verzoek u uiterlijk dinsdag 27 februari 2018 te 14.00 uur kenbaar te maken of u met dit voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
Met vriendelijke groet,
Henk van Zuilen
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Ronnes, E.
Verzonden: vrijdag 23 februari 2018 15:40
Aan: Commissie Financiën
Onderwerp: TENNET
 
Verzoek tot e-mailprocedure:
 
De CDA-fractie zou graag een reactie van de minister willen over het bericht dat TenneT de komende jaren 28 mld gaat investeren (https://nos.nl/artikel/2218990-tennet-investeert-de-komende-tien-jaar-28-miljard-euro-in-hoogspanningsnet.html), en hem verzoeken vooral in te gaan op de verplichtingen en -de omgang met- risico’s voor de Nederlandse Staat en de (mogelijke) gevolgen voor de belastingbetaler.
 
Erik Ronnes
 

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Ronnes (CDA) minister van Financiën reactie vragen op investeringsbesluit TenneT

    Te behandelen:

    Loading data