E-mailprocedure : E MAILPROCEDURE: krantebericht inzake mishandeling militairen bij ontgroeningsritueel

De vergadering is geweest

2 november 2017
15:00 uur
Commissie: Defensie
Geachte leden van de vaste commissie voor Defensie,
 
Onderstaand doet het Karabulut (SP) het verzoek om een commissiebrief, waarin de minister van Defensie wordt verzocht om een reactie op het bericht van vandaag in de Volkskrant over mishandeling van militairen tijdens hun ontgroening. Het lid Karabulut verzoekt de reactie van de minister tijdig voor het WGO Personeel van 13 november a.s. te mogen ontvangen.  
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vandaag (donderdag 2 november) om 15.00 uur te laten weten of u met het voorstel van het lid Karabulut kunt instemmen. U wordt verzocht te reageren met een “allen beantwoorden” op dit emailbericht. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van de emailprocedure*.
 
 
Met vriendelijke groet,
Mr. Tim N.J. de Lange

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 

 
Sadet Karabulut (SP) wil een brief van de staatssecretaris voor Defensie n.a.v. artikel “Militair mishandeld bij ontgroeningsritueel” uit de Volkskrant van heden 2 november. Deze brief kan dan in het wg Personeel van 13 november worden behandeld. Kun je dit verzoek aan de overige leden van de vaste Kamercie voor Defensie voorleggen?
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    krantebericht inzake mishandeling militairen bij ontgroeningsritueel

    Te behandelen:

    Loading data