E-mailprocedure : Conceptbrief behandeling ontwerpbegrotingen 2018

De vergadering is geweest

31 augustus 2017
15:00 uur
Commissie: Financiƫn
 
 
Van: Commissie Financien
Verzonden: donderdag 31 augustus 2017 17:27
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: Uitkomst E-mailprocedure - Conceptbrief behandeling ontwerpbegrotingen 2018
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties met het voorstel ingestemd:
  • - VVD
    - PVV
    - CDA
    - GroenLinks
    - SP
    - PvdD
De overige fracties hebben niet gereageerd. Daarmee is er een meerderheid voor het voorstel. Nota bene: het lid Omtzigt (CDA) stelt onderstaande aanvullingen voor. Behoudens tegenbericht voor morgenmiddag te 14.00 uur ga ik ervan uit dat u geen bezwaar heeft tegen deze toevoegingen en wordt de aanpaste brief (zie bijlage) verzonden aan de commissies.
 
 
Met vriendelijke groet,
Henk van Zuilen
Adjunct-griffier
Griffie van de vaste commissie voor Financiën
-----

Van: Commissie Financien
Verzonden: maandag 28 augustus 2017 17:02

De vaste commissie voor Financiën stuurt jaarlijks een brief over de behandeling van de ontwerpbegrotingen aan de vaste en algemene commissies. In deze brief wijst de vaste commissie voor Financiën op het door de Kamer vastgestelde behandelschema. Tevens staan in de brief enkele adviezen aan de commissies over de behandelwijze van de begrotingen. De commissies besluiten doorgaans naar aanleiding van deze brief in de eerste vergaderweken na het zomerreces over de behandelwijze. De conceptbrief vindt u onder het kenmerk 2017D23227.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk donderdag 31 augustus 2017 om 15.00 uur te laten weten of u akkoord gaat met deze conceptbrief en om eventuele suggesties voor wijzigingen door te geven (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.* 
 
Met vriendelijke groet,
Henk van Zuilen
Adjunct-griffier
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Conceptbrief behandeling ontwerpbegrotingen 2018

    Te behandelen:

    Loading data