E-mailprocedure : Informatie-afspraken over richtlijnvoorstel COM (2017) 335

De vergadering is geweest

28 augustus 2017
15:00 uur
Commissie: Financiƫn
Van: Commissie Financien
Verzonden: maandag 28 augustus 2017 17:37
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: Uitkomst e-mailprocedure: Informatie-afspraken over richtlijnvoorstel COM (2017) 335
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties ingestemd met de brief aan de staatssecretaris van Financiën met betrekking tot de informatie-afspraken over richtlijnvoorstel COM (2017) 335: de VVD, het CDA, GroenLinks, de SP, de PvdA en de PvdD.
 
Dit betekent dat bijgaande brief zal worden verzonden aan de staatssecretaris van Financiën en zal worden geagendeerd voor het algemeen overleg op 5 september 2017. Ten opzichte van de conceptbrief zoals bijgevoegd in de e-mail van 24 augustus 2017 heeft een wijziging plaatsgevonden in punt 1 van de informatie-afspraken. Op basis van de suggestie van het lid Aukje de Vries (VVD) is toegevoegd dat tijdens het algemeen overleg nader invulling gegeven zal worden aan de frequentie van de periodieke rapportage.
 
Met vriendelijke groet,
Andrea Bartman
Adjunct-griffier commissie Financiën
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal

____________________________________________________________________________________________________________

Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
De Kamer heeft op voorstel van de commissie Financiën op 6 juli 2017 een behandelvoorbehoud geplaatst bij het richtlijnvoorstel “Richtlijn uitwisseling van inlichtingen op belastinggebied over grensoverschrijdende constructies COM (2017) 335”. Op 5 september 2017, van 16.30 tot 19.00, zal in de Troelstrazaal het algemeen overleg plaatsvinden waarin informatie-afspraken over dit richtlijnvoorstel zullen worden gemaakt. Zie hier een conceptbrief aan de staatssecretaris van Financiën. In de bijlage bij deze brief zijn informatie-afspraken opgenomen om als basis voor het algemeen overleg te gebruiken. Desgewenst kunnen suggesties worden gedaan voor wijziging van (de informatie-afspraken in) de brief.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk maandag 28 augustus 2017 om 15.00 uur te laten weten of u akkoord  gaat met deze conceptbrief en om eventuele suggesties voor wijzigingen door te geven.
 
De definitieve versie van deze brief zal worden verzonden aan de staatssecretaris van Financiën en worden geagendeerd voor het eerdergenoemde algemeen overleg.   
 
Met vriendelijke groet,
Andrea Bartman
Adjunct-griffier commissie Financiën
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    E-mailprocedure: Informatie-afspraken over richtlijnvoorstel COM (2017) 335

    Te behandelen:

    Loading data