E-mailprocedure : Uitstel inbrengdatum schriftelijk overleg Passend onderwijs mbo (13 april)

De vergadering is geweest

6 april 2017
13:00 uur
Geachte woordvoerders mbo,
Namens uw voorzitter leg ik u onderstaand verzoek van het lid Kwint (SP) voor om de inbrengdatum voor het schriftelijk overleg over ‘Passende ondersteuning voor alle mbo-studenten’ (niet al te lang) uit te stellen en een rondetafelgesprek te organiseren inzake de reikwijdte, ernst en gevolgen van de problemen rond toepassing van regels rond het mbo, mede naar aanleiding van de uitzending van Radar over mbo-studenten die vroegtijdig (eenzijdig) van school worden verwijderd.
Graag verneem ik vóór morgen, 6 april, 13.00 uur of uw fractie kan instemmen met dit verzoek.
Zo ja, dan volgt daarna een inventarisatieronde met mogelijke genodigden.
 
13-04-2017 10.00 - 10.00Inbreng schriftelijk overlegPassende ondersteuning voor alle mbo-studenten
 
Met vriendelijke groet,
drs. E. (Eveline) C.E. de Kler
griffier commissie OCW
 
-------------------------
 
 Beste collega’s, 
Gisteren was er de uitzending van Radar over mbo-studenten die vroegtijdig (eenzijdig) van school worden verwijderd. Dit is niet voor het eerst dat we geconfronteerd worden met de problemen rondom toepassing van regels op het MBO. Eerder sprak de Amsterdamse Kinderombudsman al van een volstrekt onbegrijpelijk oerwoud aan regels.
Dan mijn verzoek aan jullie allen.
Kunnen we het SO Passende ondersteuning voor alle mbo-studenten enige tijd - niet te lang - uitstellen? Dan zou ik graag eerst een rondetafel met experts en betrokkenen organiseren, zodat we allemaal beter begrip krijgen van de reikwijdte, ernst en gevolgen van de problemen. De door ons opgedane informatie kan dan betrokken worden in het uitgestelde schriftelijk overleg. Uiteraard wil ik het SO niet onnodig lang voor ons uit schuiven, dus de rondetafel zou dan met enige spoed georganiseerd moeten worden. 
Graag hoor ik jullie reactie

Met vriendelijke groet,

Peter Kwint
SP Tweede Kamerlid
Onderwijs, Cultuur en Media

Besluit: Het verzoek om uitstel schriftelijk overleg en organisatie van rondetafel wordt gehonoreerd. De volgende fracties hebben gereageerd en ingestemd met het verzoek: GL, CDA, PvdS, D66, CU, SGP, PVV, VVD, PvdA.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Uitstel inbrengdatum schriftelijk overleg Passend onderwijs mbo (13 april), en verzoek om rondetafel voorafgaand aan schr. overleg

    Te behandelen:

    Loading data