E-mailprocedure : E-mailprocedure - Voortzetting AO Investeringsagenda Belastingdienst woensdag 2 november 2016 van 16.30 - 19.30 uur

De vergadering is geweest

19 oktober 2016
12:00 uur
Commissie: Financiƫn
Van: Commissie Financien
Verzonden: woensdag 19 oktober 2016 12:20
Aan: GC-Commissie-FIN
CC: Commissie EU; Middelkoop, L.
Onderwerp: Uitkomst e-mailprocedure - Voortzetting AO Investeringsagenda Belastingdienst op woensdag 2 november van 17.30 - 20.30 uur

Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën

In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties met het voorstel ingestemd: de VVD, de PvdA, het CDA , D66, de ChristenUnie, de SGP en de heer Van Vliet. De overige fracties hebben niet gereageerd. Het voorstel om de voortzetting van het overleg op woensdag 2 november a.s. te plannen is aangenomen.

Op verzoek van de heer Omtzigt (CDA) begint het algemeen overleg die dag één uur later dan hieronder voorgesteld. Hierdoor wordt het voor de heer Omtzigt mogelijk om die middag, in zijn hoedanigheid van rapporteur EU-informatievoorziening, tevens deel te nemen aan de hoorzitting van de commissie Europese Zaken over EU-informatievoorziening.

Het voorgaande betekent dat de voorzetting van het algemeen overleg Investeringsagenda Belastingdienst wordt gepland op woensdag 2 november 2016 van 17.30 - 20.30 uur.

René Berck
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

-----------------------------------------------------------------------------

Van: Commissie Financien
Verzonden: maandag 17 oktober 2016 12:11
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [SPOED] E-mailprocedure - Voortzetting AO Investeringsagenda Belastingdienst woensdag 2 november 2016 van 16.30 - 19.30 uur

Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën

Vorige week, donderdag 13 oktober 2016, is na afloop van de eerste termijn van het algemeen overleg Investeringsagenda Belastingdienst geconcludeerd om via een e-mailprocedure de datum voor de voortzetting van dit AO vast te stellen.

Naar aanleiding van onderstaande brief van de staatssecretaris van Financiën waarin hij aankondigt om uiterlijk op vrijdag 28 oktober a.s. de in het AO toegezegde informatie aan de Tweede Kamer toe te sturen, en in afstemming met het secretariaat van de staatssecretaris stel ik u voor om het AO voort te zetten op woensdag 2 november 2016 om 16.30 uur. Voor de voortzetting wordt drie uur gepland.

Ik verzoek u mij uiterlijk op woensdag 19 oktober 2016 om 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.

Vincent van den Eeden
Adjunct-griffier van de vaste commissie voor Financiën


*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.

Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.