E-mailprocedure : Vaststellen inbrengdatum bij voorstel tot wijziging RvO inzake fractievorming

De vergadering is geweest

7 oktober 2016
12:00 uur

UITKOMST E-MAILPROCEDURE
 
De fracties van de VVD, PvdA en de SP zijn akkoord met het voorstel voor het vaststellen van een inbrengdatum op 20 oktober 2016 te 14.00 uur. Daarmee is er een meerderheid voor het voorstel.

------------

Geachte leden van de commissie voor de Werkwijze,
 
Gisterenmiddag is aan de Kamer aangeboden het voorstel van het Presidium tot wijziging tot wijziging van het Reglement van Orde, de Regeling financiële ondersteuning fracties Tweede Kamer 2014 en de Regeling vertrouwelijke stukken, met betrekking tot de vorming van fracties en met betrekking tot enkele bepalingen inzake de vaststelling van maximumspreektijden (Kamerstuk 34 567, Parlis).
 
Gelet op het feit dat de volgende vergadering van uw commissie pas op 9 november 2016 zal plaatsvinden, stel ik u via deze e-mailprocedure voor een inbrengdatum voor het verslag vast te stellen op donderdag 20 oktober 2016 te 14.00 uur.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk maandag 10 oktober te 12.00 uur te laten weten of u met dit voorstel kunt instemmen (graag een ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht). Ik informeer u na dit tijdstip / zodra een meerderheid zich heeft uitgesproken of het voorstel is aangenomen.
 
 
Met vriendelijke groet,
Paul van Doorn
griffier commissie voor de Werkwijze
 
 
** Toelichting op de e-mailprocedure
 
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 

Agendapunten

  1. 1

    Vaststellen inbrengdatum bij voorstel tot wijziging RvO inzake fractievorming

    Te behandelen:

    Loading data