E-mailprocedure : Aanbod besloten briefing Algemene Rekenkamer over onderzoek naar de vernieuwing eID-stelsel

De vergadering is geweest

18 augustus 2016
12:00 uur
Van: Commissie BiZa
Verzonden: maandag 15 augustus 2016 15:53
Aan: GC-Commissie-BiZa
Onderwerp: E-mailprocedure - Aanbod besloten briefing Algemene Rekenkamer over onderzoek naar de vernieuwing eID-stelsel
 
Geachte leden commissie Binnenlandse Zaken,
 
Bij de staf van de commissie is onderstaand verzoek van de Algemene Rekenkamer ontvangen om een besloten technische briefing inzake een onderzoeksrapport naar de vernieuwing van het eID-stelsel op donderdag 8 september 2016 te mogen verzorgen.
 
De besloten briefing zou kunnen worden gepland op donderdag 8 september a.s. van 10.00 tot 11.00 uur.
 
Het algemeen overleg Sturing van de collectieve sector (Wrkg. Van de Donk, Borstlap, IBO pensioenen) d.d. 8 september 2016 van 10.00-12.00 uur zal worden verplaatst naar 29 september 2016 van 13.00-16.00 uur.
 
Ik verzoek u uiterlijk donderdag 18 augustus 2016 te 12.00 uur kenbaar te maken (middels een reply op deze mail) of u instemt met de technische briefing*.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
Met vriendelijke groet,
Anke Jansen
Commissieassistent
Vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten
Griffie commissies Bestuur en Onderwijs
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
T +(31)70-3182008 | E anke.jansen@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
 
 
 
Van: Aerts, Joost [mailto:J.Aerts@rekenkamer.nl]
Verzonden: dinsdag 9 augustus 2016 14:10
Aan: Leeden van der Mark
CC: Commissie BiZa
Onderwerp: Aanbod briefing Algemene Rekenkamer over onderzoek naar de vernieuwing eID-stelsel
 
Beste,
 
Zoals vandaag telefonisch besproken biedt de Algemene Rekenkamer de Tweede Kamer een briefing aan  in verband met de geplande publicatie van een onderzoeksrapport naar de vernieuwing van het eID-stelsel op donderdag 8 september a.s. Omdat deze publicatie in de eerste week na het zomerreces van de Tweede Kamer valt, wil ik nu al nagaan of op die dag deze besloten briefing geaccommodeerd kan worden door de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken. Als dat lukt zal publicatie van het rapport ná de briefing plaatsvinden.
 
In dit onderzoek is nagegaan hoe de rijksoverheid de vernieuwing van het stelsel  voor digitale identificatie en authenticatie voorbereidt. Recentelijk zijn een BIT-toets en een evaluatierapport van de commissie-Kuipers over dit onderwerp uitgebracht. In het onderzoek gaat de Algemene Rekenkamer in op de aansturing, verantwoordelijkheidsverdeling en eisen die gesteld worden aan een eID-stelsel. De business cases en alternatievenweging zijn bekeken en de wijze waarop toezicht gehouden gaat worden op de verschillende digitale middelen die ontwikkeld (moeten) worden.
De minister van BZK zal bestuurlijk op de bevindingen van de Algemene Rekenkamer reageren.
 
Het heeft onze voorkeur om deze briefing op 8 september a.s. of van 9.00 tot 10.00 uur (eventueel 9.45 uur) of van 11.30 tot 12.30 uur (eventueel 12.15 uur) te verzorgen. De delegatie van de Algemene Rekenkamer zal dan onder leiding staan van president Arno Visser.
 
Graag verneem ik of de Kamer deze briefing wil ontvangen.
 
 
Met vriendelijke groet,
Joost Aerts
voorlichting/relatiebeheer Algemene Rekenkamer