E-mailprocedure : Verzoek voor het houden van een hoorzitting met in Nederland opererende Turkse en/of Turks/Nederlandse organisaties

De vergadering is geweest

2 augustus 2016
12:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: woensdag 27 juli 2016 15:29
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: E-mailprocedure: verzoek van het lid Karabulut, mede namens het lid Azmani, voor het houden van een hoorzitting met in Nederland opererende Turkse en/of Turks/Nederlandse organisaties
Urgentie: Hoog
 
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hieronder treft u aan een verzoek van het lid Karabulut, mede namens het lid Azmani, om eind september een hoorzitting te houden met in Nederland opererende Turkse- en/of Turks-Nederlandse organisaties over hoe zij aankijken tegen samen leven in Nederland, wat de waarnemingen en inspanningen zijn op dit vlak, alsmede de relatie met het land van herkomst.
U wordt verzocht uiterlijk op dinsdag 2 augustus  2016 om 12.00 uur te laten weten of u met het verzoek kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
Mocht de commissie instemmen met het verzoek dan zal u gevraagd worden om dinsdag 23 augustus om 14.00 uur de organisaties/personen aan te dragen die u op de hoorzitting wilt spreken. Op basis van uw inbreng zal een conceptprogramma worden opgesteld, dat u voor een  reactie zo snel als mogelijk zal worden toegezonden. Het programma zal uiteindelijk in de procedurevergadering van dinsdag 6 september worden vastgesteld.
Met vriendelijke groet,
Marc Esmeijer
Adjunct-griffier commissie SZW
070-3182080
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Karabulut S.
Verzonden: woensdag 27 juli 2016 13:20
Aan: Post H.
CC: Azmani M.; Coppus, T.
Onderwerp: Hoorzitting
 
Beste Harmanda,
 
Na de mislukte coup in Turkije, zijn de spanningen in Nederland gegroeid.
Er zijn lijsten en oproepen verspreid om andersdenkenden aan te geven, journalisten zijn bedreigd en aangevallen en gebouwen in brand gestoken. Graag zouden wij vooruitlopend op het SZW onderzoek naar de TRSO's, mede naar aanleiding van de actuele situatie, een hoorzitting willen organiseren met in Nederland opererende Turkse- en/of Turks-Nederlandse organisaties over hoe zij aankijken tegen samen leven in Nederland, wat de waarnemingen en inspanningen zijn op dit vlak, alsmede de relatie met het land van herkomst. Temeer omdat we in Nederland intimidatie, aanzetten tot haat en geweld graag willen voorkomen.
 
Gegeven de urgentie, zou het goed zijn alvast in het zomerreces te kunnen starten met de voorbereiding zodat we bij aanvang van het parlementaire jaar aan de slag kunnen.
Zou je dit verzoek, mede namens collega Azmani, middels een spoedprocedure willen voorleggen aan de leden van de commissie SZW?
 
We zouden eind datum kunnen prikken voor eind september voor de hoorzitting en eind augustus de termijn stellen voor concept programma, organisaties, namen, etc.
 
Hoor graag van je.
 
Met vriendelijke groet,

Sadet Karabulut
SP Tweede Kamerlid
Sociale Zaken, Integratie
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek voor het houden van een hoorzitting met in Nederland opererende Turkse en/of Turks/Nederlandse organisaties

    Te behandelen:

    Loading data