E-mailprocedure : Verzoek om feitelijke vragenronde over de AOW en bezette gebieden in Israel

De vergadering is geweest

22 juni 2016
16:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: woensdag 22 juni 2016 10:05
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: E-mailprocedure: verzoek om feitelijke vragenronde over de AOW en bezette gebieden in Israel - graag uw reactie voor 16.00 uur
Urgentie: Hoog
 
Geachte (plv.) leden van de commissie SZW,
 
Tijdens de Regeling van Werkzaamheden van gistermiddag  is gesproken over de debataanvraag over de AOW en bezette gebieden in Israel en een mogelijke feitelijke of schriftelijke vragenronde hieraan voorafgaand. De Voorzitter heeft hierbij doorverwezen naar de commissie. Het lid Van Weyenberg verzoekt een feitelijke vragenronde te houden naar aanleiding van het NRC-artikel ‘Wat gaat er mis als we gewoon blijven betalen’ Hij verzoekt hierbij tevens de beantwoording uiterlijk op 1 juli te laten plaatsvinden.
 
Graag verneem ik uiterlijk woensdag 22  juni om 16.00 uur  of u met het verzoek van het lid Van Weyenberg  kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Indien de commissie kan instemmen met het verzoek voor een feitelijke vragenronde stel ik voor om deze vast te stellen op donderdag 23 juni om 14.00 uur
 
Met vriendelijke groet,
Harmanda Post
Plaatsvervangend griffier
Griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Alle informatie over de Tweede Kamer is te vinden op www.tweedekamer.nl. U kunt de Tweede Kamer ook volgen op Facebook en Twitter. Download ook de gratis Tweede Kamer vergaderagenda app in de Apple of Android store.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Oosterhuis, H.
Verzonden: dinsdag 21 juni 2016 16:22
Aan: Commissie SZW
Onderwerp: Feitelijke vragenronde
 
Beste Harmanda,
 
Namens Steven van Weyenberg stuur ik je hierbij zijn voorstel zoals gedaan bij de RvW. Hij wil graag een feitelijke vragenronde houden naar aanleiding van het NRC-artikel ‘Wat gaat er mis als we gewoon blijven betalen’. Om de antwoorden bij een mogelijk nog voor het reces in te plannen debat te kunnen gebruiken, zou beantwoording uiterlijk op 1 juli moeten plaatsvinden. Deadline voor indienen vragen zou dan bijvoorbeeld donderdagochtend a.s. kunnen zijn.
 
Vriendelijke groet,
Henk-Jan
 
--
Henk-Jan Oosterhuis
Tweede Kamerfractie D66
Coördinator cluster Financiën-SZW-VWS-W&R
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om feitelijke vragenronde over de AOW en bezette gebieden in Israel

    Te behandelen:

    Loading data