E-mailprocedure : Verzoek om het algemeen overleg over arbeidsmarktdiscriminatie (op donderdag 23 juni 2016) uit te stellen

De vergadering is geweest

22 juni 2016
16:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: woensdag 22 juni 2016 9:56
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: E-mailprocedure: Verzoek lid Vermeij om het algemeen overleg arbeidsmarktdiscriminatie (op donderdag 23 juni) uit te stellen: uw reactie hedenmiddag 16.00 uur
 
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hieronder treft u aan het verzoek van het lid Vermeij het algemeen overleg arbeidsmarktdiscriminatie (op donderdag 23 juni van 10.00 tot 13.00 uur) uit te stellen, totdat een tweetal stukken  is ontvangen.
Graag verneem ik uiterlijk hedenmiddag  om 16.00 uur  of u met het verzoek van het lid Vermeij kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Met vriendelijke groet,
Marc Esmeijer
Adjunct-griffier commissie SZW

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Vermeij R.
Verzonden: woensdag 22 juni 2016 8:48
Aan: Commissie SZW
Onderwerp: verzoek uitstel ao arbeidsmarktdiscriminatie
 
Geachte griffier, beste Marc,
 
Hoewel mijn fractie bijzonder hecht aan dit onderwerp, verzoekt mijn fractie om uitstel van het ao arbeidsmarktdiscriminatie van morgenochtend.
 
Wij hadden nog twee stukken verwacht die wij niet hebben ontvangen:
Toezegging uit de aangenomen motie 29544 nr. 0694 d.d. 1 maart 2016 van Van Weyenberg cs om voor 1 mei 2016 de kamer te berichten over intensivering van de aanpak tegen arbeidsmarktdiscriminatie.
Alsmede een tussenrapportage over lokale pilots met anoniem solliciteren nav de motie Vermeij/Van Weyenberg
 
Omdat beide toezeggingen niet binnen zijn en wij in september een nieuwe voortgangsrapportage verwachten verzoek ik de griffier de minister te verzoeken de stukken tijdig maar zeker voor 1 september naar de kamer te sturen opdat wij kort na de zomer daarover met hem kunnen overleggen.
 
Met vriendelijke groet,
Roos Vermeij
PvdA Tweede-Kamerfractie
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om het algemeen overleg over arbeidsmarktdiscriminatie op 23 juni 2016 uit te stellen

    Te behandelen:

    Loading data