E-mailprocedure : Voorstel om reactie te vragen op aangenomen motie over Wajong-uitkering voor ernstig meervoudig gehandicapte kinderen

De vergadering is geweest

25 mei 2016
16:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: dinsdag 24 mei 2016 10:59
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: E-mailprocedure - Voorstel lid Siderius om reactie te vragen op aangenomen motie over Wajong-uitkering voor ernstig meervoudig gehandicapte kinderen
 
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hieronder treft u aan een voorstel van het lid Siderius (SP)  om de staatssecretaris van SZW te vragen nog deze week een schriftelijke reactie te sturen op de door de Kamer aangenomen motie over een Wajong-uitkering voor ernstig meervoudig gehandicapte kinderen (31497, nr. 188)
 
Graag verneem ik uiterlijk woensdag  25  mei om 16.00 uur  of u met het verzoek van het lid Siderius kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
Met vriendelijke groet,
Harmanda Post
Plaatsvervangend griffier
Griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
   
Van: Coppus, T.
Verzonden: dinsdag 24 mei 2016 9:49
Aan: Post H.
CC: 'tsiderius@sp.nl'
Onderwerp: E-mail procedure reactie staatssecretaris SZW
 
Geachte griffier,
 
Op 12 april nam de Kamer motie 31497 nr. 188 van het lid Siderius aan. Ondanks herhaalde verzoeken van mevrouw Siderius om een reactie van de staatssecretaris van SZW, heeft de staatssecretaris nog niet gereageerd. Omdat het van belang is dat de motie voor het schooljaar 2016-2017 wordt uitgevoerd, acht mevrouw Siderius het van belang dat er zo snel mogelijk een reactie te ontvangen. Mevrouw Siderius stelt voor aan de commissie om de staatssecretaris te vragen om nog deze week te reageren op de aangenomen motie.
 
Met vriendelijke groet,
Thijs Coppus
Medewerker sociale zaken en integratie SP Tweede Kamerfractie
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel om reactie te vragen op aangenomen motie over Wajong-uitkering voor ernstig meervoudig gehandicapte kinderen

    Te behandelen:

    Loading data