E-mailprocedure : Verzoek van de leden Omtzigt (CDA) en Van Weyenberg (D66) om het AO BEPS en het AO over het vervallen van de vrijstelling voor zeehavens te verplaatsen

De vergadering is geweest

4 maart 2016
16:00 uur
Commissie: Financiƫn
Van: Commissie Financien
Verzonden: vrijdag 4 maart 2016 16:32
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: Uitkomst e-mailprocedure - Het AO Voorstellen van de EU ter uitvoering van de BEPS-afspraken wordt verplaatst naar donderdag 10 maart en het AO over het vervallen van de de vrijstelling voor zeehavens wordt verplaatst naar eerst volgende mogelijkheid.
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties met het voorstel ingestemd: de VVD, de PvdA, de PVV, de SP en de ChristenUnie,
De fractie GroenLinks en het lid Van Vliet zijn tegen het voorstel. De overige fracties hebben niet gereageerd. Het voorstel is daarmee aangenomen.
 
Dat betekent dat het AO Voorstellen van de Europese Unie ter uitvoering van de BEPS-afspraken dat is gepland op woensdag 9 maart 2016 van 10.00 - 13.30 wordt verplaatst naar donderdag 10 maart 2016 van 15.00 – 18.30 uur.
 
Het AO over het vervallen van de vrijstelling voor zeehavens (artikel 6c van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969) worden verplaatst naar de eerst volgende mogelijkheid.
 
Met vriendelijke groet,
 
Vincent van den Eeden
Adjunct-griffier van de vaste commissie voor Financiën
 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Van: Commissie Financien
Verzonden: vrijdag 4 maart 2016 12:20
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [SPOED] E-mailprocedure - Voorstel om AO Voorstellen van de EU ter uitvoering van de BEPS-afspraken te verplaatsen naar donderdag 10 maart en het AO over het vervallen van de de vrijstelling voor zeehavens te verplaatsen naar eerst volgende mogelijkheid
Urgentie: Hoog
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
De leden Omtzigt (CDA) en Van Weyenberg (D66) stellen voor het AO Voorstellen van de Europese Unie ter uitvoering van de BEPS-afspraken dat is gepland op woensdag 9 maart 2016 van 10.00 - 13.30  te verplaatsen naar donderdag 10 maart 2016 van 15.00 – 18.30 uur.
De reden voor dit verzoek is dat het AO samenvalt met het debat over de Wet uitbetaling pensioen in pensioeneenheden.
 
Indien u instemt met het voorstel zal het op dat tijdstip geplande AO over het vervallen van de vrijstelling voor zeehavens (artikel 6c van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969) worden verplaatst naar de eerst volgende mogelijkheid.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op vrijdag 4 maart 2016 om 16.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Vincent van den Eeden
Adjunct-griffier van de vaste commissie voor Financiën
 
  
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.  
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel om het algemeen overleg BEPS te verplaatsen naar 10 maart 2016 en het algemeen overleg over het vervallen van de vrijstelling voor zeehavens te verplaatsen naar eerst volgende mogelijkheid

    Te behandelen:

    Loading data