E-mailprocedure : Artikel in NRC Handelsblad inzake het artikel ‘Hans de Boer verdiende in stilte miljoen aan Vakcollege’.

De vergadering is geweest

3 maart 2016
15:00 uur
Geachte woordvoerders,
 
In de Regeling van Werkzaamheden van 1 maart jl. is verzocht om, alvorens een debat te voeren, een reactie van de minister van OCW op het artikel in NRC Handelsblad d.d. 27 februari 2016 inzake het artikel ‘Hans de Boer verdiende in stilte miljoen aan Vakcollege’.
 
Op verzoek van de PvdA-fractie worden vragen geïnventariseerd die in de brief van de minister kunnen worden beantwoord. Vanuit deze fractie zijn de volgende vragen vast aangeleverd:
 
  1. Wat klopt er van de berichtgeving dat het uitzendconcern USG People in 2011 de initiatiefnemers van het Vakcollege elk voor € 1 miljoen heeft uitgekocht en dezen zó aan dit initiatief fors onderwijsgeld hebben opgestreken?
  2. Komen zulke constructies vaker voor bij onderwijsinitiatieven?
  3. Welke rol heeft het ministerie gespeeld bij de verkoop van de publieke taak van vmbo-onderwijs aan de private onderneming USG?
  4. Hoe beoordeelt u de dubbele petten van de directeur van het Vakcollege die mede-eigenaar is en als medewerker van het Platform Bèta Techniek het Vakcollege laat subsidiëren? Zou zoiets zich nu zomaar kunnen herhalen?
  5. Hoe beoordeelt u de constructie van de verplichte inschrijving van studenten bij de website Vakgilde, met als verholen oogmerk dat het uitzendconcern USG zijn marktaandeel fors kon laten groeien?
  6. Heeft USG de 65 participerende scholen als het ware in gijzeling genomen toen deze niet voelden voor de verplichte inschrijving bij Vakgilde met als intentie dat de risico’s van dit ondernemersavontuur mochten worden afgekocht met publieke gelden van OCW? 
 
 
Ik verzoek u aanvullende vragen uiterlijk hedenmiddag om 15.00 uur kenbaar te maken via cie.ocw@tweedekamer.nl
 
Met vriendelijke groet,
Eveline de Kler
griffier cie OCW

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Artikel in NRC Handelsblad inzake het artikel ‘Hans de Boer verdiende in stilte miljoen aan Vakcollege’.

    Te behandelen:

    Loading data