E-mailprocedure : Verzoek van het lid Potters om brief te vragen inzake BIT-rapport over de SVB

De vergadering is geweest

16 februari 2016
10:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: maandag 15 februari 2016 15:19
Aan: GC-Commissie-SZW
CC: GC-Commissie-VWS
Onderwerp: E-mailprocedure - voorstel lid Potters om brief inzake BIT-rapport SVB
 
Geachte (plv.) leden van de commissie SZW,
 
Zie onderstaand voorstel van het lid Potters om een brief te vragen aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met daarin een antwoord op de vraag wanneer de Kamer het definitieve BIT-rapport over de SVB tegemoet kan zien. U wordt verzocht uiterlijk op dinsdag 16 februari om 10.00 uur te laten weten of u met het verzoek kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
De staatssecretaris zal dan worden verzocht de brief vóór de Regeling van Werkzaamheden van morgenmiddag doch uiterlijk 14.00 uur aan de Kamer te sturen.
 
Met vriendelijke groet,
Harmanda Post
Plaatsvervangend griffier
Griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Alle informatie over de Tweede Kamer is te vinden op www.tweedekamer.nl. U kunt de Tweede Kamer ook volgen op Facebook en Twitter. Download ook de gratis Tweede Kamer vergaderagenda app in de Apple of Android store.
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
 
Van: Hittersum van R.
Verzonden: maandag 15 februari 2016 14:26
Aan: Commissie SZW
CC: Potters, S.
Onderwerp: verzoek emailprocedure
 
Goedemiddag,
 
Namens Sjoerd Potters de vraag om een emailprocedure te starten voor het verkrijgen van een brief van de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid -voor morgen 12:00 uur- met daarin antwoord op de vraag wanneer de Kamer het definitieve BIT-rapport over de SVB tegemoet kan zien waarover is geschreven in het AD vandaag. Dit is belangrijke informatie om te krijgen voorafgaand aan de regeling van werkzaamheden van morgenmiddag.
 
Met vriendelijke groet,
Robert van Hittersum
Persoonlijk medewerker Sjoerd Potters

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Potters om brief te vragen inzake BIT-rapport over de SVB

    Te behandelen:

    Loading data