E-mailprocedure : Voorstel Grashoff (GroenLinks) en Merkies (SP) rappel beantwoording vragen/opmerkingen aftrek coco's

De vergadering is geweest

11 november 2015
12:00 uur
Commissie: Financiƫn
Van: Commissie Financien
Verzonden: woensdag 11 november 2015 9:03
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: E-mailprocedure - Voorstel Grashoff (GroenLinks) en Merkies (SP) rappel beantwoording vragen/opmerkingen aftrek coco's
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
 
De leden Grashoff (GroenLinks) en Merkies (SP) stellen voor de minister van Financiën te verzoeken om de antwoorden op de vragen en opmerkingen van de commissie over de berichten in de media dat banken hebben meegeschreven aan de wetgeving die fiscale aftrek van coco's mogelijk maakt uiterlijk op donderdag 12 november 2015 om 12.00 uur aan de Tweede Kamer toe te sturen (zie verder onderstaand e-mailbericht),
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vandaag, woensdag 11 november 2015 om 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
René Berck
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

-------------------------------------------------------------------------------
  
Van: Nijhof, E.
Verzonden: dinsdag 10 november 2015 18:05
Aan: Berck R.F.
CC: Gils van B.; Merkies A.
Onderwerp: emailprocedure
 
Beste René,
 
In de afgelopen procedurevergadering is het volgende besloten:
Tweede Kamerlid, H. Nijboer (PvdA) - Berichtgeving dat ING en ABN AMRO hebben meegeschreven aan wetgeving die fiscale aftrek van coco's mogelijk maakt

Besluit: Besloten wordt om een schriftelijk overleg te voeren naar aanleiding van berichten in de media dat banken hebben meegeschreven aan de wetgeving die fiscale aftrek van coco's mogelijk maakt. De inbrengdatum voor het stellen van vragen wordt vastgesteld op vrijdag 6 november 2015 te 14.00 uur. De minister van Financiën zal worden verzocht de vragen zo vroeg mogelijk in week 46 te beantwoorden.
Noot: Dit onderwerp is ook aan de orde geweest tijdens de regeling van werkzaamheden van 4 november 2015. In de regeling van werkzaamheden heeft de Kamer besloten het kabinet te verzoeken om over dit onderwerp op korte termijn een brief aan de Kamer te sturen. Op basis van de inhoud van de brief kan dan nader worden besloten of er een debat moet komen. Op verzoek van de heer Grashoff (GroenLinks) is een dertigledendebat over dit onderwerp aan de lijst toegevoegd.
 
De leden Grashoff en Merkies zouden graag een emailprocedure starten in verband met deze  beantwoording: aangezien deze nog niet ontvangen is, maar we deze toch graag vóór de Regeling van Werkzaamheden komende donderdag zouden zien, stellen zij voor de Minister te verzoeken de antwoorden voor donderdag 12 november 12.00 te sturen. Gezien de korte termijn zouden zij graag de overige leden van de commissie Financien verzoeken per email dit verzoek al dan niet te steunen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Ewoud Nijhof
Beleidsmedewerker Financiën
GroenLinks

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel Grashoff (GroenLinks) en Merkies (SP) rappel beantwoording vragen/opmerkingen aftrek coco's

    Te behandelen:

    Loading data