E-mailprocedure : E-mailprocedure - Feitelijke vragenronde over 16e halfjaarsrapportage Belastingdienst

De vergadering is geweest

17 september 2015
12:00 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financien
Verzonden: woensdag 16 september 2015 16:00
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: E-mailprocedure - Feitelijke vragenronde over 16e halfjaarsrapportage Belastingdienst
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Zo-even is door de staatssecretaris van Financiën de 16e halfjaarsrapportage Belastingdienst aan de Tweede Kamer toegestuurd (zie hieronder). Over o.a. deze rapportage is op donderdag 15 oktober 2015 een algemeen overleg gepland.
 
Ik stel u voor om over de 16e halfjaarsrapportage feitelijke vragen te stellen (inbrengdatum woensdag 30 september 2015 te 14.00 uur) en de staatssecretaris van Financiën te verzoeken de vragen uiterlijk op donderdag 8 oktober 2015 te beantwoorden.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op donderdag 17 september 2015 om 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
René Berck
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    E-mailprocedure - Feitelijke vragenronde over 16e halfjaarsrapportage Belastingdienst

    Te behandelen:

    Loading data