E-mailprocedure : Verzoek om brief over naar IS overgelopen Nederlandse militair

De vergadering is geweest

3 september 2015
16:00 uur
Commissie: Defensie
Beste (plv.) leden van de vaste commissie voor Defensie,
 
Naar aanleiding van bijgaand verzoek van het lid Dijkgraaf wordt middels deze e-mailprocedure aan u verzocht om aan te geven of u kunt instemmen met het voorstel om de minister van Defensie te vragen om een reactie op de berichtgeving in de media.
 
Graag verzoek u om uiterlijk heden, donderdag 3 september 2015, om 16.00 uur aan te geven of u met het voorstel kunt instemmen (graag een “allen beantwoorden” op dit e-mailbericht).
 
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze emailprocedure.
 
Met vriendelijke groet,
Gerald van Leiden
Griffier vaste commissie voor Defensie

Verzonden: donderdag 3 september 2015 12:39
Onderwerp: Brief militair IS
 
Beste griffier,
 
Graag wil ik de commissie voorstellen om een brief te vragen aan de minister van Defensie over het bericht dat een Nederlandse militair is overgelopen naar islamitische Staat. Graag willen wij van de minister een nadere duiding van deze gebeurtenis. Hoe kon dit gebeuren en wat zijn de mogelijke (militaire) consequenties hiervan? Ook willen wij weten op welke wijze gedurende de recrutering gerekend wordt met een dergelijke mogelijkheid (screening) . Daarnaast horen wij graag op welke wijze mogelijke radicalisering van Nederlandse militairen in de gaten wordt gehouden en tijdig gesignaleerd wordt. Is dit afdoende of moet dit worden verscherpt?
Het verzoek is om de brief uiterlijk dinsdag 8 september 2015, 12.00 uur te ontvangen, zodat deze kan worden behandeld in de vanochtend afgesproken extra procedurevergadering.

Met vriendelijke groet,
Elbert Dijkgraaf
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om brief over naar IS overgelopen Nederlandse militair

    Te behandelen:

    Loading data