E-mailprocedure : Verzoek om organisatie toe te voegen aan het rondetafelgesprek over de nieuwe financieringssystematiek kinderopvangtoeslag op 2 september 2015

De vergadering is geweest

31 augustus 2015
14:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: vrijdag 28 augustus 2015 13:49
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: E-mailprocedure - Rondetafelgesprek financiering kinderopvangtoeslag d.d. 2 september 2015 - verzoek om organisatie toe te voegen
Urgentie: Hoog
 
Geachte (plv.) leden van de commissie SZW,
 
Zie onderstaand verzoek van het lid Siderius om de MO-Groep uit te nodigen voor het RTG nieuwe financieringssystematiek kinderopvangtoeslag d.d. 2 september 2015. Bijgevoegd in de link het programma voor dit rondetafelgesprek.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op maandag 31 augustus 2015 om 14.00 uur  te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen om de MO-groep toe te voegen aan de lijst van de genodigden van het Rondetafelgesprek (graag een allen beantwoorden op dit e-mailbericht en een duidelijk voor of tegen). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*. Mocht de commissie instemmen met het verzoek van het lid Siderius dan zal de MO-groep worden toegevoegd aan Blok 2 van het Rondetafelgesprek.
 
Met vriendelijke groet,
---------------------------------------------------------------------------
Harmanda Post,
Plv. Griffier
Griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
Van: Siderius T.E.
Verzonden: woensdag 26 augustus 2015 12:23
Aan: Yücel, K.; Mulder, Anne; Weyenberg van S.
CC: Commissie SZW; Tjitske Siderius (tsiderius@sp.nl); duijl@sp.nl
Onderwerp: RTG financiering kinderopvang
 
Beste collega’s.
 
Volgende week vindt het RTG over de financiering van de kinderopvang plaats. Gisteren kreeg ik het verzoek van de MO-Groep dat ze ook graag willen deelnemen aan het RTG. Zij zijn onderdeel van de werkgroep financiering kinderopvang. Is er vanuit jullie fracties bezwaar om de MO-Groep toe te laten bij het RTG?
Vriendelijke groet,
Tjitske Siderius
SP Tweede Kamerlid
Woordvoerder Onderwijs & Kinderopvang
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om organisatie toe te voegen aan rondetafelgesprek nieuwe financieringssystematiek kinderopvangtoeslag op 2 september 2015

    Te behandelen:

    Loading data